Hlavní obsah

Trenér hokejistů Hadamczik si na Finsko věřil

Teprve sedmé vítězství při evropské hokejové tour zažil reprezentační kouč Alois Hadamczik, už pošesté to ale bylo proti Finům. „Zřejmě nám sedí, že nejsou tak organizovaní v obraně jako Švédové či Rusové. Věřil jsem, že když proměníme přesilovky, tak můžeme zase uspět,“ řekl po vítězném zápase na Karjala Cupu Hadamczik.

Článek

Trenérovi se vyplatilo poslat na trestné střílení Jana Marka, při jehož stoprocentní šanci jen posunutí branky zabránilo gólu. „Neměl jsem pochybnosti o Markově šikovnosti, udělal to parádně,“ přiznal. „Jsem rád, že mi trenér věřil. Blafák do bekhendu se povedl,“ řekl útočník.

„Nezkušenost tým nahradil bojovností i nasazením. V poslední třetině jsme po faulech sice byli pod tlakem, ale držel nás vynikající brankář, a pak přišel Markův úder,“ líčil trenér. „Hráli jsme srdíčkem. Vyšly nám přesilovky, perfektně se zvládla oslabení a Hnilička to vychytal,“ dodal Marek.

„Přes nápor domácích v závěru jsme výhru vydřeli, při Hahlově sólu bylo štěstí na mé straně,“ řekl Milan Hnilička. Hartwall Arena v Helsinkách byla zaplněna sotva z poloviny, což lze přičíst šoku, který Finsku způsobil středeční tragický masakr ve škole v Tuusule, kde si řádění studenta se zbraní vyžádalo devět mrtvých. V zemi byl vyhlášen státní smutek, památka obětí se uctila i na hokeji minutou ticha.

Reklama

Související témata: