Hlavní obsah

Českým hokejistům chyběl proti Rusům důraz před brankou

HELSINKY

Čeští hokejisté rozhodně nehráli v neděli proti Rusům špatně, jenže neproměnili šance a byla z toho 6. porážka se sbornou v řadě. Ze 43 střel dali Češi brankáři Jeremenkovi pouhý jeden gól. "Zahušťovali jsme málo prostor před brankou," litoval jediný přesný střelec Zbyněk Irgl.

Článek

„Byli jsme aktivnější, s jediným gólem se ale těžko vyhrává. Sice jsme měli téměř dvojnásobek střel než soupeř, jenže naše koncovka byla zoufalá,“ uznal pro Český rozhlas autor jediné branky Zbyněk Irgl.

Nedělnímu snažení národního týmu chyběla lepší produktivita. „Udělali jsme z Jeremenka hvězdu, jenže on bohužel hodně střel viděl. Neclonilo se, nebyly tam ani dorážky, prostě jsme málo zahušťovali prostor před brankou,“ litoval Irgl.

„Nasazením jsme Rusy předčili, měli i víc šancí, ale chyběl nám potřebný klid ke skórování a soupeř důsledně trestal chyby,“ řekl ČTK Jaroslav Bednář. „Moc práce jsem neměl, ale každá ruská akce zaváněla gólem. Jeremenko to měl snazší, před jeho brankou nebyla taková měla,“ líčil gólman Milan Hnilička.

Reklama

Související témata: