Hlavní obsah

Hadamczik povolal do reprezentace i Klepiše, vrací se Ton

PRAHA

Dvě překvapivá jména se objevila v nominaci české hokejové reprezentace na přípravný zápas se Slovenskem a poslední turnaj letošního roku, Channel One Cup v Moskvě. Pozvánku od trenéra Aloise Hadamczika dostal po delší době kanonýr Sparty Petr Ton a v týmu je i útočník Jakub Klepiš, který se vrací do Evropy po nevydařeném angažmá v zámoří.

Článek

"Klepiše velmi dobře znám ještě z působení ve dvacítce. V NHL někdy hrál i nehrál, teď se vrací zpátky. Myslím ale, že jeho výkonnost je taková, aby byl nominovaný," řekl Hadamczik na adresu hráče, který se neprosadil v týmu NHL Washington Capitals a skončil mu kontrakt i v nižší soutěži AHL Hershey Bears.

V souvislosti s Petrem Tonem se v minulosti mluvilo o jeho neshodách s trenérem národního týmu, to však Hadamczik rozhodně popřel. "S Petrem Tonem jsem nikdy problém neměl. Dříve jej ale trápily potíže s rukou, takže minulé akce nemohl hrát. Mluvil jsem s ním a reprezentovat určitě chce," vysvětlil kouč.

Čajánek reprezentovat nehodlá

Stejně jako při turnaji v Helsinkách chybí v nominaci Petr Čajánek. Útočník ruské Kazaně vzkázal manažerovi reprezentace Zbyňku Kusému, že v této sezóně za českou reprezentaci nastupovat nehodlá a chce se soustředit na povinnosti u svého nového zaměstnavatele.

Otázkou je, zda neměl trochu obavy z potíží v klubu, už před minulým turnajem dělaly ruské týmy potíže s uvolňováním českých hráčů. Zatím však není žádná potíž na obzoru, šest nominovaných krajánků z ruské ligy by mělo bez problémů dorazit na sraz týmu. "Ruská strana by měla okamžitě avizovat pokud by byl nějaký problém. To se zatím nestalo, takže by měly všechny kluby hráče uvolnit," sdělil novinářům generální sekretář Českého svazu ledního hokeje Martin Urban.

V nominaci tak prozatím chybí jen hráči, kterým ve startu zabránily zdravotní problémy. Brankář Adam Svoboda bere antibiotika, útočník Václav Varaďa má naštíplá žebra, potíže mají momentálně i obránce Radek Hamr a útočník finského Oulu Ondřej Kratěna.

V Sazka Areně se Slováky a Švédy

Už v neděli 9. prosince mají hráči sraz v pražském hotelu Corinthia Towers a absolvují v holešovické T-Mobile Areně první trénink. V úterý pak sehrají přátelský zápas se Slovenskem v Sazka Areně a ve stejném stánku se o dva dny později utkají se Švédskem, to už v rámci moskevského turnaje Channel One Cup.

Nominace české hokejové reprezentace na turnaj Channel One Cup a přípravný zápas se Slovenskem:
Brankáři:
Roman Málek (Plzeň), Milan Hnilička (Ufa/Rus.),
obránci:
Vladimír Sičák, Filip Novák (oba České Budějovice), Tomáš Žižka (Slavia Praha), Angel Krstev (Liberec), Josef Melichar (Linköping/Švéd.), Petr Čáslava (Čerepovec/Rus.), Miroslav Blaťák (Ufa/Rus.), Zdeněk Kutlák (Ambri Piotta/Švýc.),
útočníci:
Petr Sýkora, Tomáš Rolinek (oba Pardubice), Václav Skuhravý, Petr Kumstát (oba Karlovy Vary), Štěpán Hřebek (České Budějovice), Roman Červenka (Slavia Praha), Leoš Čermák (Liberec), Petr Ton (Sparta Praha), Martin Chabada (Lulea/Švéd.), Jan Bulis (Chimik MO/Rus.), Jan Marek (Magnitogorsk/Rus), Jakub Klepiš (Hershey/AHL), Zbyněk Irgl (Jaroslavl/Rus.), Petr Tenkrát (Timra/Švéd.), Jan Hrdina (HV 71/Švéd.).
NÁHRADNÍCI:
Brankáři: Martin Prusek (Vítkovice), Lukáš Mensator (Karlovy Vary), obránci: Michal Gulaši (Vítkovice), Jan Hanzlík (Sparta Praha), Václav Benák (Plzeň), Vlastimil Kroupa (Třinec), útočníci: Petr Hubáček, Jiří Burger (oba Vítkovice), Ivan Huml (Mora), Michal Důras (Plzeň), Tomáš Netík (Sparta Praha), Jaroslav Balaštík (Zlín).
Program české hokejové reprezentace:
Úterý 11. prosince (přátelsky):
17:30Česko - Slovensko (Praha, Sazka Arena)
Turnaj Channel One Cup
Čtvrtek 13. prosince:
17:30Česko - Švédsko (Praha, Sazka Arena)
Sobota 15. prosince:
18:00Česko - Finsko (Moskva)
Neděle 16. prosince:
14:00Rusko - Česko (Moskva)

Reklama

Související témata: