Hlavní obsah

Málka nahradil v nominaci českých hokejistů Mensator

PRAHA

Druhou změnu v nominaci na přípravné utkání proti Slovensku a následný turnaj Channel One Cup v Praze a Moskvě musel udělat trenér české hokejové reprezentace Alois Hadamczik. Potíže s třísly vyřadily z týmu plzeňského brankáře Romana Málka a místo něj byl do výběru zařazen Lukáš Mensator z Karlových Varů. ČTK to v sobotu řekl tiskový mluvčí Českého svazu ledního hokeje Pavel Bárta.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Brankář Plzně Roman Málek se omluvil z reprezentace

Článek

"Mrzí mě to hodně, ale tentokrát to jinak nešlo udělat," uvedl Málek po pátečním utkání s Kladnem s tím, že o omluvence hodně přemýšlel. "Nikdy jsem to neudělal, protože reprezentace je pro mě pořád vrchol. Zachytat si v národním dresu, to něco znamená. Ale teď musím myslet na svoje zdraví, abych za deset dní byl zase připravený na ligu za Plzeň. To je teď pro mě přednější. Ale mrzí mě to hodně," citoval Málka deník Sport.

Účastník mistrovství světa ve Finsku v roce 2003 nerozšířil svou bilanci 26 reprezentačních startů od listopadu loňského roku, ale v současné době dává přednost doléčení. "Třísla bolí, bojuju s tím čtrnáct dní. Musel jsem si ulevovat při trénincích, je to hodně nepříjemné. Takže se musím dát pořádně do kupy," uvedl Málek.

Podle plzeňské opory nemá cenu reprezentovat, když není stoprocentně v pořádku. "Pevně doufám, že když budu mít formu a bude o mě zájem, mohl bych si v nároďáku ještě zachytat. Třísla ale nejsou pro brankáře žádná sranda. Pamatuju si v minulosti, než mě ze Slavie vyměnili do Plzně, že jsem s tím bojoval dva měsíce," dodal.

Mensator může navázat na svou krátkou premiéru

Třiadvacetiletý Mensator bude mít příležitost navázat na svůj jediný reprezentační start z konce srpna, kdy v Karlových Varech nastoupil proti Německu jen na závěrečných 125 sekund.

V pátek se z nominace na třetí reprezentační akci v sezoně omluvil také útočník Jan Hrdina ze švédského celku HV 71, místo něho byl povolán jiný krajánek ze švédské ligy Ivan Huml z Mory. Český tým se sejde v neděli v Praze a se Slovenskem sehraje přípravné utkání v úterý v Sazka Areně od 17:30.

Reklama