Hlavní obsah

Chabada byl rád za útěk ze severské tmy

Michal OsobaPrávo

Depresivní prostředí nekonečných nocí, rodina stovky kilometrů daleko. Martin Chabada už se nemohl dočkat, až ze švédské Luley zamíří do Prahy na sraz hokejové reprezentace a shledá se i s manželkou Lucií a ročním synem Mattiasem.

Článek

„Poslední tři týdny jsme dost cestovali, na zápasy létáme den předem a vracíme se až po zápase. Tak zůstali doma. Oni pendlují mezi Českem a Švédskem,“ popisoval útočník poté, co ho partnerka dovezla do T-Mobile Areny.

Nedaleko polárního kruhu byl ale rád za porci zápasů předcházející reprezentační přestávce. „Tam je stejně pořád tma. Nic moc,“ ušklíbl se. „Dá se jít tak akorát do kina nebo na nákupy,“ vypočítával.

K návštěvě obchodních center se dá využít i cesta na Channel 1 Cup do Moskvy s proslaveným domem GUM, třicetiletý forvard má ale pro shánění dárků originální tip: letiště! „To je jistota,“ usmíval se. „Už vloni jsem takhle nakupoval pro manželku. Třeba v Kodani mají všechno, člověk se nemusí mačkat v centru Prahy,“ popisoval výhody letištních nákupů.

Svátky letos poprvé stráví kompletní rodina doma. „Vloni se krátce před Vánocemi malý narodil, takže to nešlo. Teď budeme mít pět dnů volno, tak vyrazíme do Prahy, půjdem se projít,“ těšil se a doufal, že napadne i sníh. „Teď slezl i ve Švédsku, ale už jsme byli s klukem bobovat. Málem jsme ho vyklopili, tak měl trochu stres. Snad to překoná,“ smál se Chabada.

Reklama

Související témata: