Hlavní obsah

Sestava bude dostatečně silná, věří trenér Hadamczik

PRAHA

Naposledy před úterním duelem české hokejové reprezentace se hráči sešli na dopoledním tréninku v pražské T-mobile Areně. Trenér Alois Hadamczik měl oproti neděli kompletní kádr včetně Ivana Humla s Petrem Tenkrátem ze Švédska. Po tréninku kouč prozradil, že do souboje proti Slovensku nenastoupí Ton s Čermákem. Zároveň potvrdil, že na Euro Hockey Tour do Moskvy neodletí pardubická dvojka Sýkora s Rolinkem. "Byl by to přepych," řekl.

Článek

„Čermák netrénoval a hrál pouze jedno utkání. Chceme, aby ještě dostal prostor k nějaké regeneraci. Petr Ton měl nějaké střevní problémy a částečně je stále má,“ prozradil kouč českého výběru důvody absence libereckého a sparťanského forvarda.

O sestavě na Euro Hockey Tour v Moskvě se podle trenéra rozhodne až po zápase s východními sousedy. Jedno je jisté, hrát nebudou pardubičtí Tomáš Rolinek s Petrem Sýkorou. „Sestava na Euro Hockey Tour se rozhodne podle momentální situace. Nemůže hrát Rolínek se Sýkorou, protože kdybych je postavil, tak bych musel škrtnout dva hráče a to už by byl přepych,“ prozradil Hadamczik. „Tito hráči odehrají zápas se Slovenskem a pojedou domů. Do branky nastoupí Milan Hnilička, kapitánem bude Bulis a zástupci Žižka s Melicharem,“ dodal.

„Petr Sýkora bude hrát s Markem a Chabadou. Třináctého útočníka stále zvažuji, protože na dnešní trénink přijelo dalších deset hráčů a nevěděl jsem, v jaké jsou stavu. Teď vím, že ti hráči mohou hrát všichni,“ informoval částečně o složení formací před úterním "derby" Hadamczik.

Trenéra české reprezentace pochopitelně potěšilo, že omluvenek pro absenci v týmu je stále méně, ale již menší radost měl z toho, že hráči budou mít velmi nabitý program a obává se velkého zatížení. „Trochu mě mrzí, že sraz byl v neděli a že budeme mít oproti soupeři již dva zápasy v nohách navíc. Včera jsme hráli ještě ligu, ale bohužel termíny jsou asi v lize tak vypjaté, že to jinak nejde. Mělo by se to ale řešit. Hráči by měli mít alespoň dva dny pauzu. Úterý, čtvrtek, sobota - neděle to je velká porce,“ posteskl si.

„Jsem připraven na to, že ve středu uděláme dopolední trénink podle toho, jak se který hráč bude cítit a kdo bude chtít jít na led. Regenerace je zajištěna v hotelu, kde bydlíme. Hráči mají k dispozici posilovnu a rehabilitace,“ nabízel Hadamczik možná řešení pro snížení únavy. „Hráči musí být odpočatí a mít dobrou náladu. Pokud by byli unavení, nemohou podat maximální výkon. Po utkání se Slovenskem proto tuto možnost hráčům nabídnu. Pokud však budou chtít přesto na led, pak jim v tom pochopitelně bránit nebudeme,“ přidal.

Přestože bude úterní utkání se Slovenskem „pouze“ přípravou kouč si je vědom očekávání fanoušků. „Utkání se Slovenskem vnímám tak, že chci ten zápas vyhrát,“ prohlásil. „Myslím, že sestava bude dostatečně silná a je na hráčích, aby odvedli maximum,“ věří Hadamczik v sílu českého výběru.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články