Hlavní obsah

Marek se kál za trestné střílení, Lašák se radoval

PRAHA

Po šesti odehraných zápasech nové hokejové sezóny 2007/08 má česká reprezentace na kontě pouze dvě vítězství a čtyři porážky. Přitom po úterním přípravném utkání se Slovenskem nechybělo mnoho a mohla být tato bilance vyrovnaná. Klíčovým okamžikem zápasu, který národní tým prohrál v prodloužení, bylo trestné střílení v 47. minutě za stavu 1:1. Jan Marek ale proti Lašákovi neuspěl.

Článek

"Byl to klíčový okamžik zápasu, beru to na sebe. Nedal jsem to a zklamal jsem...,“ vykládal po zápase viditelně skleslý Marek. „Když mne trenér určil, tak jsem si na nájezd věřil. Dlouho jsem se chystal, jestli vystřelím nebo zkusím oblíbený blafák do bekhendu. Když jsem pak naznačil pohyb rameny, tak už se Lašák přesouval na druhou stranu, jenže hokejku tam nechal a odpálil mi puk pryč," dodal.

Útočník ruského Magnitogorsku mohl skórovat také ve druhé třetině, kdy jeho střela orazítkovala tyč Lašákovy branky. „Mě to tam nepadá už od začátku sezóny, takže jsem se už ani nedivil. Díval jsem se na Petra Sýkoru a chtěl brankáře zmást tím, že mu budu nahrávat. Pak jsem zvolil rychlou střelu, ale skončilo to na tyči. To, že jsme prohráli a navíc ještě se Slovákama, je o to bolestnější."

Lašák doufá, že ho to nakopne

To jeho soupeř v kritické situaci brankář Ján Lašák neskrýval spokojenost. „Samozřejmě potěší porazit Čechy na jejich ledě. Kdyby v tu chvíli dali gól na dva jedna, asi by se nám to dost těžko dotahovalo. Takhle nás to povzbudilo a náš výkon se pak ještě zvednul,“ liboval si. "Čekal jsem do poslední chvíle, myslel jsem, že bude spíše střílet. Stál jsem blízko u něho, takže vypíchnout puk bylo docela jednoduché. Byl už dost nekvalitní led, měl to těžké,“ zastal se českého exekutora.

Brankář Pardubic si alespoň v reprezentaci spravil chuť po nevydařeném průběhu sezóny v české extralize. "Doufám, že mě to nakopne a pomůže mi to k lepším výkonům za Pardubice. Hrajeme vlastně další zápas až za osm dní, tak mne to do té doby pozitivně naladí," vykládal Lašák, podle nějž byla výhra jeho týmu zasloužená. "Myslím, že ve druhé třetině už jsme byli lepší a měli i víc šancí, jen jsme je nedokázali proměnit," dodal.

Šupler si přeje více takových zápasů

S tím nemohl nesouhlasit ani trenér slovenského výběru Július Šupler. „Celý tým podal disciplinovaný výkon. Potěšilo mne, že ani mladí hráči se neztratili. Střetnutí s českými hokejisty mají vždy specifický náboj, takových zápasů bychom potřebovali více,“ řekl na tiskové konferenci po zápase. Asistenta českého týmu Josefa Palečka naopak zklamal projev českých hráčů. "Zvláště ve druhé třetině jsme nehráli to, co jsme chtěli. Obránci příliš dlouho drželi puk a pozdě jej posílali útočníkům," vyzdvihl největší chyby domácích borců.

Reklama

Související témata: