Hlavní obsah

Mensator dopředu věděl, že půjde jen o záskok

V české extralize brankář Karlových Varů Lukáš Mensator září a po plzeňském Málkovi má na kontě nejvíce odchytaných minut v letošní sezóně. Za to v národním týmu zatím mladý talent jen paběrkuje. Ve své premiéře na konci srpna nastoupil v zápase s Německem na necelé dvě minuty, v úterý proti Slovensku strávil ve svém druhém zápase v reprezentační brance přesně 49 vteřin.

Článek

Z přípravného utkání proti Slovensku uběhlo jednatřicet minut, když rozhodčí signalizoval vyloučení ve prospěch hostujícího týmu. Na střídačku se ale vydal kromě Lašáka i Hnilička. A podle pravidel musí brankář, který přejede modrou čáru, zůstat alespoň jedno střídání na lavičce svého týmu. Do branky tak musel náhradník Mensator.

"Hnilda přejel modrou a pravidla jsou taková, že alespoň na jedno střídání musel zůstat na střídačce. Už se to párkrát stalo, takže mi bylo jasné, že půjdu do branky," říkal po zápase Mensator, jenž muse do branky při přesilové hře soupeře. Stejně jako při svém debutu koncem srpna. "Taky mne to hned ťuklo, že jdu do branky zase na oslabení. Ale žádná střela na mě nešla, tak tentokrát gól padnout nemohl," připomněl předchozí start proti Německu, kdy v oslabení hned inkasoval.

Trenér mi říkal, že se zase vrátím

Tehdy strávil v brance závěrečných 125 vteřin, nyní přidal dalších devětačtyřicet. "Už jsem věděl dopředu, že je to jen na skok. Když jsem šel na led, tak mi trenér říkal, že se zase vrátím. Zatím to vypadá, že mám více odchytaných startů než minut," snažil se po zápase vtipkovat.

Pochopitelně by ale raději nastoupil v reprezentačním dresu hned od začátku zápasu. "Doufám, že ta šance přijde. Že si budu moci stoupnout do branky hned od začátku. Pak se budu snažit si to užít," dodala na závěr karlovarská opora. Brzy by se měl dočkat. Zřejmě odchytá úvodní zápas turnaje Channel One Cup ve čtvrtek proti Švédsku opět v pražské Sazka Areně.

Reklama