Hlavní obsah

Reprezentační kouč Hadamczik doplnil tým o obránce Gulašiho

PRAHA

Vítkovický obránce Milan Gulaši byl povolán do týmu české hokejové reprezentace pro čtvrteční zápas se Švédskem v rámci moskevského Channel One Cup, který se odehraje v pražské Sazka Aréně. Vítkovický obránce se tak dočkal své premiérové účasti v národním týmu, zároveň bude jediným debutantem v týmu pro prosincový turnaj.

Článek

Gulaši tak rozšíří již pětadvacetičlenný kádr, ve kterém je v současné době devět obránců. K povolání jednadvacetiletého obránce, který je bronzovým medailistou z mistrovství světa hráčů do dvaceti let v roce 2005, vedly zdravotní problémy slávistického zadáka Tomáše Žižky, který má po úterním přátelském zápase se Slovenskem nastřelený kotník. Uvidíme, jak na tom bude Žižka. Pokud bude v pořádku, tak by po utkání jeden obránce opustil tým," řekl pro ČTK reprezentační trenér Alois Hadamczik.

Český tým by měl v zápase proti Švédsku nastoupit se Čtyřmi útoky a sedmi obránci, v brance by měl znovu dostat příležitost Milan Hniličky, který působí v ruské Ufě. Při případném zařazení Žižky i Gulašiho by tak dva beci museli sestavu opustit.

Proti Švédsku by se v sestavě měl objevit už i sparťanský kanonýr Petr Ton, kterého sužovaly střevní potíže. Nad startem libereckého útočníka Leoše Čermáka i nadále visí otazník, definitivní verdikt padne ve čtvrtek.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články