Hlavní obsah

Marek nechtěl přijít o šanci hrát s Tonem

PRAHA

Ani odmítavým postojem Magnitogorsku si Jan Marek nedal vzít možnost, aby po dvou letech došlo k obnovení jeho hokejové souhry s Petrem Tonem. "Musel jsem se v klubu hodně hlasitě ozvat," popisuje český útočník peripetie, které musel podstoupit, aby mohl z Ruska přicestovat.

Článek

Ruský klub byl vehementně proti účasti své hvězdy na prosincové reprezentační akci, protože chtěl mít všechny hráče pohromadě, aby se během ligové pauzy nachystal na lednový turnaj mistrů Super six. „Musel jsem se v klubu hodně hlasitě ozvat, abych o tu vysněnou šanci zahrát si s takřka ideálním spoluhráčem nepřišel. Nikdy s nikým jsem si totiž na ledě tolik nevyhověl jako s Petrem,“ líčí český centr.

"Taky se moc na Honzu těším, bylo to naše velké, dosud nesplněné přání navázat na osvědčenou souhru ze Sparty i na reprezentační úrovni,“ říká spoluhráč, který ve čtvrtek prožije velký comeback na mezistátní scéně.

„Nenechal jsem si prostě cestu za národním týmem zakázat. Trenér však nepustil ani ruské hráče do sborné, takže moje jednání vůbec nechápal a dost dobře nevím, co mě od něj čeká po návratu, ale manažer Magnitogorsku nakonec musel uznat, že moje uvolnění vyplývá ze smlouvy,“ vypráví Marek.

„Snad na nás ta dvouletá pauza nebude moc znát, dřív jsme hráli skoro poslepu, ale možná budeme nyní maličko pod tlakem, jestli to vše bude klapat. Stihli jsme společně však jen jediný trénink,“ uzavírá Ton.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko