Hlavní obsah

Švédové v závěru přidali, přesto už porážce neutekli

PRAHA

Mohlo to být snadné vítězství, ale teprve druhá výhra za poslední dva roky nad Švédy se nakonec zrodila v závěrečné křeči. Čeští hokejisté vedli v rámci turnaje Channel One Cup v Praze po dvou třetinách už 5:2, ale tradičně nepříjemný soupeř dokázal ve třetí části snížit na rozdíl jediné branky a v závěru před Hniličkovou brankou zle zatápěl. Trenér Alois Hadamczik byl ze závěru zápasu zklamaný.

Článek

„Do poslední třetiny jsme vstupovali s psychickou výhodou, ale postihl nás herní výpadek. Dali jsme soupeři spoustu prostoru, protože jsme málo bruslili. Mysleli jsme, že se nemůže nic stát, Švédové navíc změnili styl hry,“ vytýkal Hadamczik na pozápasové tiskové konferenci svým svěřencům. Dokázal ale i pochválit, vyzdvihl především Bulise a Hniličku, který nápor Švédů na konci zápasu zvládl.

Hnilička si vyčítal první gól

„Trochu změnili taktiku a zmáčkli nás. Posledních deset minut bylo hodně krušných, předváděli typický švédský presink. Lítalo to tam zleva, zprava, soustředil jsem se jen na to, abych toho chytil co nejvíc,“ vykládal po zápase český brankář, který si vyčítal první inkasovaný gól od Axelssona. „Puk mi spadl přes lapačku a beci nestačili zareagovat. Pak se najednou puk dostal k volnému hráči a pro něj bylo snadné skórovat. Bylo třeba, abych to podržel,“ mrzelo ho.

Zároveň si uvědomil, že k vítězství pomohla i skutečnost, že Švédové přivezli do Prahy značně omlazený výběr. „Bylo to trochu znát, čímž ale rozhodně nechci nijak snižovat náš výkon. Kluci odehráli super utkání a drtivou většinu zápasu jsme ledu vládli, což se Švédy nebývá pro žádný tým obvyklé. V závěru ale ukázali, že mají silnou základnu,“ dodal Hnilička.

Vítězství nad týmem zvučného jména každopádně dodá českým hráčům sebevědomí, ale Hnilička to rozhodně před dalšími zápasy turnaje v Moskvě nepřeceňuje. „Ještě bych zůstal na zemi, byla to naše první výhra. Taky dost pomohlo, že jsme hráli doma a diváci nás hnali dopředu. Ale na to musíme zapomenout a jít do dalších zápasů od začátku. Máme dost zkušeností na to, abychom se necítili buhvíjak nahoře,“ upozorňuje.

Reklama

Související témata: