Hlavní obsah

Bulis: Už po druhé třetině mohlo být po všem, měli jsme štěstí

V úterním zápase turnaje Channel One Cup v Praze proti Švédsku byl tím správným kapitánem, který zavelí do útoku. Forvard české reprezentace Jan Bulis ve druhé třetině po akci s Markem zvyšoval na dvoubrankový náskok a důrazně pomohl ke konečnému vítězství 5:4. "S prvním vítězstvím v kapse se určitě hraje lépe, můžeme turnaj i vyhrát," řekl Bulis před odletem do Moskvy, kde turnaj pokračuje.

Článek

V zápase se vám dařilo, zaznamenal jste gól a přihrávku... 

Šlo to všem lajnám, fungovala i přesilovka... Byli jsme skoro pořád v jejich útočné zóně. Za tenhle zápas určitě panuje spokojenost. Hlavně jsme chtěli vyhrát.

Při tom vašem gólu jste věděl dopředu jak zakončíte?

Já na ty blafáky nikdy moc nebyl, ani nevím kdy jsem naposledy nějaký proměnil. Většinou střílím švihem. Brankář tam nechal trochu prostoru a nestihl jít pak dolů. Trefit to pod vyrážečku je vždycky to nejlepší místo.

Ve druhé třetině jste zápasu kralovali, co se stalo v té třetí?

Říkali jsme si, že musíme hrát stejně... Ale oni pak dali jeden slepený gól a bylo z toho drama. V příštím zápase by se to nemuselo vyplatit, musíme se z toho ponaučit.

Mysleli jste, že už se Švédové nezvednou po vašem vedení 5:2?

Hlavně tím gólem tři vteřiny před koncem druhé třetiny jsem myslel, že už je po všem. Ale už podle statistik z minulosti jsme s nimi měli problémy. Pak jim ale neuznali jednu branku, štěstí bylo nakonec na naší straně.

Nepříliš početné publikum v Sazka Areně bylo ze začátku docela vlažné, nemrzelo vás to?

Ne, ne, pak se to rozjelo. Když nepadají góly, tak budou lidi vždycky "mrtví". Pak když to tam začalo padat, tak fanoušci ožili, ve druhé třetině to bylo úplně suprový.

Je šance vyhrát v Moskvě celý turnaj?

Určitě, tým máme kvalitní. Jestli Hnilda bude chytat tak jako doteď, tak by neměl být problém. Máme řadu kvalitních hráčů a s prvním vítězstvím v kapse se určitě lépe hraje. Nejtěžší bude poslední zápas s domácími Rusy.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Boston i díky Pastrňákovi triumfoval v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články