Hlavní obsah

Klepiše baví každé střídání a dává góly

PRAHA

Našel ztracenou chuť do hokeje. Po návratu ze zámoří se Jakub Klepiš rychle chytil ve Slavii a prosadil se také v reprezentaci. Zapsal se mezi střelce v přípravě proti Slovensku, dal vítězný gól Švédům a doufá, že formu ukáže i na ledě moskevské Chodynky.

Článek

„Jsem rád, že se mi daří. Zase mě hokej začal bavit. V Americe jsem byl poslední dobou naštvaný, už když jsem šel na zimák, tady si to užívám a těším se na každé střídání,“ libuje si Klepiš, jenž se trefil do švédské sítě pouhé tři vteřiny před koncem druhé třetiny. „Čas jsem vůbec nesledoval, bylo to i o štěstí, že jsme tam stihli puk dotlačit.“

S Romanem Červenkou obnovil souhru nejen ve Slavii, ale i v reprezentaci. „Známe se odmalička. Hráli jsme vedle sebe už v juniorech, jde mi to s ním moc dobře. Na levém křídle nám vyhovoval Rolinek, škoda že nemohl letět do Moskvy. Jeho místo teď obsadí vítkovický Hubáček, snad si s ním taky hokejově sedneme.”

Klepiš se prezentuje jako hokejový hračička. „Každý mi říká, že bych měl víc střílet, ale já mám rád kombinační hokej. Právě to mi nejvíc chybělo na farmě, tam skoro nikdo nepřihraje, jen se všichni ženou za nahozeným pukem,“ říká Klepiš, na nějž čeká v Moskvě ledová plocha evropských rozměrů, na níž za poslední dva roky prakticky nehrál. „Určitě mi při adaptaci pomohlo, že v Sazka Areně je užší hřiště, ale strach z toho přechodu nemám. Bruslení mi nedělá potíže a bude tam větší prostor pro kombinace,“ uvažuje útočník.

Hadamczik byl přesvědčený, že Klepiš na reprezentaci má

„Hlavně musíme jako tým navázat na druhou třetinu proti Švédům, kdy jsme dobře napadali, beci drželi červenou čáru a vedle precizního bránění i podporovali útok. Vpředu jsme stříleli, chodili do brány a šli hladově po dorážkách. Je tu ale i poučení, že ani při vedení třeba o tři góly nelze polevit a jen bránit, pak bychom se zase mohli dostat do problémů.“

Zdánlivě riskantní sázka na Klepiše reprezentačnímu kouči vyšla. „Sice jsem ho neviděl v této sezóně hrát, ale byl jsem přesvědčen, že na reprezentaci má a dosavadními výkony to potvrzuje,“ tvrdí Alois Hadamczik, který šikovného útočníka dobře zná z působení u reprezentace do 20 let. „Pro něj bylo škoda, že delší čas tápal v zámoří na farmě a nevrátil se dřív domů, protože tady může být ozdobou extraligy, a když bude hrát dobře i za národní tým, tak se třeba výrazněji prosadí i v NHL,“ míní trenér.

Reklama