Hlavní obsah

Proti Rusům je třeba vrátit se k nasazení a týmové práci

PARDUBICE

Česká hokejová reprezentace prohrála na posledním mistrovství světa v Moskvě ve čtvrtfinále s domácím Ruskem, při juniorském šampionátu se mohou role obrátit. Doma v Pardubicích hraje český tým a znovu půjde o postup mezi nejlepší čtyři. Rusové doposud hráli ve skupině v Liberci, kde je dokázal porazit pouze tým USA, a rozhodně nemají v úmyslu skončit na turnaji už ve čtvrtfinále.

Článek

„Rusové jsou favorit turnaje. Na turnaji ve Finsku jsme s nimi prohráli 1:5 a čtyři góly jsme dostali z přesilovek. Takže si na to budeme muset dávat pozor,“ vyzdvihl hlavní přednosti středečního soupeře trenér české reprezentace Miloslav Hořava. „Pro zkušenosti našich hráčů je každopádně výborné, že mohou hrát s takovými týmy jako Kanada, Švédsko, a Rusko,“ dodal.

Na úspěch má už tradiční recept: „Nasazení a týmová práce, tak jako proti Slovensku.  Musíme se na to připravit tak, abysme odevzdali maximum,“ tvrdí kouč. „Mohla by být naše výhoda, že hrají hodně dopředu a na obranu zase tolik nespoléhají. Pak bychom mohli udeřit z protiútoků. Ale bude to těžké, jsou hodně rychlí a silní, výborně jsou na tom kombinačně. Někteří z nich už hrají superligu,“ upozorňuje obránce Antonín Bořuta.

Kapitán týmu Michael Frolík už Rusy sledoval při nedávné sérii jejich zápasů s Kanadou v rámci jakési vzpomínky na slavnou „Sérii století“ před 35 lety, kde ovšem hrály seniorské výběry. „Hodně jsem je sledoval, je to určitě dobrý tým. Ale mají trochu horší gólmany, což by mohla být naše výhoda,“ myslí si. „Bude to chtít vstoupit do zápasu tak jako se Slovenskem. V zápasech o kterých víme, že musíme vyhrát, se nám hraje lépe,“ říká optimisticky brankář Jakub Kovář.

Čtvrtfinále začíná ve středu ve 20:00 a sledovat jej můžete v on-line reportáži Sport.cz.

Reklama