Hlavní obsah

Hokejové hvězdy v Liberci nebudou, turnaj EHT se přesune

Poslední hokejová reprezentační prověrka před atraktivním mistrovstvím světa v Kanadě se měla v dubnu uskutečnit v Liberci v podobě turnaje Česká pojišťovna Cupu. Jenže závěrečný turnaj série Euro Hockey Tour, obsazený čtyřmi nejlepšími evropskými týmy, se nakonec přesune jinam. Rozhodl se tak Český svaz ledního hokeje ve spolupráci se společností Pro-Hockey, která se stará o jeho marketing.

Článek

V Liberci se turnaj Euro Hockey Tour konal zatím dvakrát - v roce 2005 a 2006 a pokaždé se brzký termín hokejové sezóny podepsal v místní Tipsport Areně na slabé návštěvnosti. Loni se podnik z tradičního záříjového termínu přesunul na duben 2008, tedy místo aby EHT startoval, tak ji bude od 17. do 20. dubna končit.

A mělo by tentokrát jít o velmi atraktivní duely, protože národní týmy Česka, Ruska, Finska i Švédska budou finišovat s přípravou na mistrovství světa v Kanadě, které začíná 2. května. Přijet by tedy mohla řada hvězd, například Švéd Peter Forsberg nebo Rus Alexej Jašin. I proto se zřejmě představitelé svazu rozhodli vybrat pro turnaj nové dějiště. Varianty jsou v současnosti dvě - pražská Sazka Arena a Budvar Arena v Českých Budějovicích.

Ještě potřebují souhlas ostatních zemí

"Je to tak, na stole jsou tyto dvě varianty," řekl svazový generální sekretář Martin Urban na oficiálních internetových stránkách českého hokeje. Rozhodnutí by mělo padnout v průběhu nadcházejících Švédských her, organizátoři totiž potřebují souhlas všech účastníků turnaje. "Turnaj se uskuteční krátce před vrcholem sezóny, vedení jednotlivých výběrů bude především zajímat, jaké nabídneme zázemí. Zda se třeba zlepší cestování a podobně," nepočítá však Urban s potížemi.

V minulosti se český podnik Euro Hockey Tour konal také ve Zlíně a Pardubicích. Všechny ostatní turnaje EHT přitom probíhají v hlavních městech jednotlivých zemí, Česká republika byla dosud výjimkou. Do Sazka Areny se na hokejové zápasy vejde kolem 17 tisíc fanoušků, Budvar Arena má kapacitu 6 400 míst.

Reklama

Související témata: