Hlavní obsah

V hokejové nominaci se změnilo pět jmen

PRAHA

Nakonec pět hráčů z původní nominace na třetí díl Euro Hockey Tour musel nahradit reprezentační kouč Alois Hadamczik. Po Hřebejkovi vypadli i Adam Svoboda, Miroslav Blaťák, Jan Moravec a Leoš Čermák. Místo nich byli do výběru povoláni Tomáš Duba, Marek Černošek, Václav Benák, František Lukeš a Peter Jánský. K týmu se ještě připojí Jan Bulis a Jan Hrdina.

Článek

„Může mě to štvát, ale většinu těch změn způsobily zdravotní důvody, s čímž se musím smířit a mohu vyslovit tak maximálně lítost. Je nutné pracovat s týmem a hráči, kteří tady jsou," říká trenér, jemuž po Hřebejkovi vypadli z důvodu zranění i obránci Miroslav Blaťák s Janem Moravcem a útočník Leoš Čermák

„Blaťák si poranil třísla a sobotní utkání ruské superligy ani nedohrál, takže dostal od Ufy jasný příkaz vyléčit se během reprezentační pauzy. Libereckého Moravce připravilo o debut v národnímu týmu bolavé rameno, ze stejného důvodu nepustili lékaři po pondělním vyšetření ani Čermáka. "Jejich zdravotní stav je takový, že hrát nemohou a vím, že je to mrzí. Chtěli tady být," vysvětluje Hadamczik.

Nečekaně se z účasti na LG Games omluvil Adam Svoboda. "Na rovinu mi oznámil, že sice není zraněn, ale cítí, že potřebuje potrénovat před play-off a požádal, abych ho z nominace škrtnul,“ říká k absenci slávistického brankáře trenér, jemuž se pondělním srazu už hlásili dodatečně povolaní sparťané Tomáš Duba a Marek Černošek i tři debutanti: plzeňský bek Václav Benák a litvínovský tandem František Lukeš, Peter Jánský.

„Museli jsme reagovat při doplnění týmu rychle, nakonec tu spolu s Kašpaříkem a Kůrkou máme pět úplných nováčků a hlavně pro ně je to výzva. Sami na vlastní kůži poznají o stupeň rychlejší hokej a uvidí, jak na tom jsou," tvrdí reprezentační kouč s tím, že by rád, aby nominovaní potvrdili své dobré výkony z extraligy i na mezistátní scéně.

Bez Bulise a Hrdiny

Na ledě pražské Sparty se při prvním tréninku v pondělí večer objevilo dvaadvacet hráčů, chyběli pouze dva krajánci, Jan Bulis a Jan Hrdina. „Bulis se k týmu připojí ve středu, Hrdina až ve Švédsku. V této chvíli máme ve výběru 24 hráčů a je možné, že jeden z nich s námi ve čtvrtek do Tampere, kde začínáme zápasem s Finy, neodletí," říká trenér, jenž o nasazení brankářů pro turnaj rozhodne až ve středu podle dojmu z tréninku.

Národní tým se bude připravovat v Praze i v úterý a ve středu. "Chceme zapracovat na sehranosti a nácviku jednotlivých herních situací, hráčům je potřeba říci, jakým systémem chceme v obraně i v útoku hrát," tvrdí Hadamczik.

Aktuální složení týmu:
Brankáři: Tomáš Duba (Sparta Praha), Milan Hnilička (Ufa/Rus.).
Obránci: Angel Krstev (Liberec), Vladimír Sičák (České Budějovice), Tomáš Žižka (Slavia Praha), Marek Černošek (Sparta Praha), Václav Benák (Plzeň), Josef Melichar (Linköping/Švéd.), Petr Čáslava (Čerepovec/Rus.), Radek Hamr (Kloten/Švýc.).
Útočníci: Václav Skuhravý, Petr Kumstát (oba Karlovy Vary), František Lukeš, Peter Jánský (oba Litvínov), Tomáš Kůrka (České Budějovice), Pavel Kašpařík (Liberec), Tomáš Rolinek (Pardubice), Jakub Klepiš (Slavia Praha), Tomáš Netík (Sparta Praha), Ivan Huml (Mora/Švéd.), Jan Bulis (Chimik MO/Rus.), Jan Marek (Magnitogorsk/Rus.), Zbyněk Irgl (Jaroslavl/Rus.), Jan Hrdina (HV 71/Švéd.).

Reklama

Související témata: