Hlavní obsah

Hnilička: Možná bych si zasloužil víc šancí

Na sraz hokejové reprezentace v Praze dorazil brankář Milan Hnilička s nadějemi, že si zase pořádně zachytá. V ruské Ufě, kam odešel na začátku listopadu, totiž dostává šanci jen sporadicky. Jednou chytá za vedoucí tým ruské superligy reprezentant Jeremenko, pak zase Hnilička, někdy i trojka Tarasov. "Trenér má u gólmanů nějakou formuli, kterou se řídí. Nikdo z nás tomu nerozumí," tvrdí Hnilička.

Článek

V jaké náladě jste dorazil z ruské Ufy na sraz hokejové reprezentace?

Je to pořád stejné. Akorát jsem se už usadil a odchytal tři slušné zápasy, v nichž jsem vždycky dostal jediný gól, i když ten třetí jsme pak prohráli. Cítil jsem se velice dobře, ale trenéra to nijak neovlivnilo. Možná bych si zasloužil chytat víc, ale asi ne tam...

Povzbudil vás alespoň trenér, že by se vaše situace mohla zlepšit?

Možná jo, ale nerozuměl jsem mu (úsměv). Já se s ním moc nebavím, nemotám se do toho, snažím se ovlivnit jen to, co můžu, tedy výkony. Trénuju navíc, ale pořád nás střídá. Nejvíc prostoru má Jeremenko, který chytal v lednu pět zápasů, já s Tarasovem po třech.

Nebyly chvíle, kdy jste zalitoval svého ochodu do Ruska?

Spíš jsem se podivil nad tím, že mě tak chtěli a teď se děje tohle. Nejsem sám, kdo to nechápe, ale všichni mi říkají, že takové je Rusko. Vím, že některé věci se ovlivnit nedají. Asi nemá cenu to vysvětlovat, protože to sám nechápu... Ale já tam nejel dělat kariéru. Prostě mě v půlce sezóny koupili, dali za mě dost peněz a já se snažím, aby to z mé strany za něco stálo. Je to pro mě zkušenost, přeci jen už dlouho hrát nebudu a tohle mě může posílit.

Kdy jste předtím naposledy jako zdravý hráč seděl na tribuně?

To si nepamatuju, myslím, že se mi to ještě nestalo. Ale tam to není jen s brankáři, máme pět hodně vyrovnaných pětek a všichni můžou hrát. A kdo udělá chybu, další zápas sedí. A u gólmanů má trenér prostě nějakou formuli, kterou se řídí...

S Jeremenkem a Tarasovem brankářskou situaci rozebíráte?

Bavíme se hodně, naštěstí jsou to fakt dobří kluci. Ale oni jsou na tom stejně, také tomu nerozumí. Vždycky se dozvíme den před zápasem, kdo půjde do branky.

Takže už odpočítáváte dny do konce ruského angažmá?

Spíš se těším na konec základní části, až přijde play-off. To bude zajímavé, co se bude dít.

Nebyl jste překvapený, že vás trenér Hadamczik nominoval, když moc nechytáte?

Já jsem s ním v kontaktu, on ví, že jsem odehrál dobré zápasy a hodně trénuju. Pro mě je obrovskou motivací mistrovství světa. Bylo by moje desáté... A navíc jsem rád, že tady zase vidím české kluky.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články