Hlavní obsah

Rolinek může na chvíli zapomenout na tlak z Pardubic

PRAHA

V hokejové extralize zažívá mučivé pocity člena týmu, jenž se celou sezónu trápí a jen zázrakem nepřijde o klíčové zápasy play-off. Výkony Tomáše Rolinka však patří v Pardubicích spíše k těm světlejším stránkám týmu, jenž oproti předsezónním prognózám trůní až na dvanácté příčce. O to více si cení další pozvánku do reprezentace, kde může alespoň na čas zapomenout na nepovedený ligový ročník.

Článek

"Samozřejmě mě to překvapilo. Protože pozvánka z týmu, kde se hraje špatný hokej, se jen tak nedostává. Jsem moc rád, že i přesto si na mě trenér Hadamczik vzpomněl," je Rolinek vděčný za další šanci v reprezentaci. Ta mu dá možnost se alespoň na čas odreagovat od špatné situace klubu.

"Odreagováním bych to ale nenazval, protože nás čeká tvrdá práce. Spíš jsem rád, že si trochu odpočinu od stresu a tlaku v Pardubicích. Ale úplně vypustit z hlavy to nejde, pořád na to myslím. Hrozně mě mrzí, že nám to nejde," řekl Rolinek v rozhovoru pro Sport.cz a je na něm vidět, že si neúspěchy klubu hodně bere k srdci.

"Každý cítí ten tlak. Od začátku jsme se pohybovali kolem desátého nebo jedenáctého místa, ale vůbec jsme si nepřipouštěli, že bysme mohli v play-off chybět. Jenže se nám za celou dobu nepodařilo nasbírat nějakou šňůru vítězství, která by nás dostala trochu výš. Tak jako se to povedlo třeba Kladnu. Nám se povedlo vyhrát třeba tři zápasy za sebou, jenže ten čtvrtý i pátý jsme zase prohráli a táhlo se to s námi znova," smutní.

Mužstvo srazilo úmrtí kamaráda a zápasy venku

Pardubice jsou momentálně dvanácté a čtyři zápasy před koncem ztrácejí na desátou postupovou příčku sedm bodů. "Každý kdo je soudný a podívá se na tabulku extraligy, tak vidí, že ztrácíme sedm bodů na Kladno. Museli bychom všechno vyhrát. Nechci říct, že už je konec, ale ta šance na postup už je hodně mizivá," uvědomuje si.

Sám zkusil najít momenty, kde se celá sezóna Pardubic pokazila. "Přípravné zápasy i Tisport Cup jsme hráli výborně a po právu jsme byli pasováni na favorita soutěže. Ale tragická smrt Martina Čecha před začátkem sezóny na nás strašně těžko zapůsobila... Navíc jsme pak museli hrát jedenáct zápasů venku. Asi v prvních třech jsme sice pokaždé vedli, ale nakonec je prohráli. Věděli jsme, že ty další musíme vyhrát. Jenže jako hosté jsme byli všude pod tlakem a domácí do nás bušili, nedokázali jsme z těch zápasů urvat nějaké body. Bohužel jsme se od té doby nedokázali zvednout," vypočítal klíčové události Východočechů.

Na odchod z Pardubic ani nepomyslel 

Pardubické nenastartovalo ani představení na Spengler Cupu, kde klub předváděl solidní výkony. "Nikdo tam od nás nečekal zázraky a také se tam hrál úplně jiný hokej. Zapomněli jsme na extraligu a řekli si, že když budeme dobře bruslit a hrát hodně kombinačně, tak můžeme něco uhrát. Myslím, že jsme tam zanechali dobrý dojem. Jenže jsme se vrátili do ligy a zase se nám nedařilo...," připomněl Rolinek, že z výsledkové mizérie nebylo úniku.

Přesto, že do play-off už Pardubice posune jen zázrak, nikdy neuvažoval o tom, že by klub opustil a zahrál si vyřazovací boje jinde. "Že bych odcházel na play-off někam jinam, o tom jsem vůbec nepřemýšlel. Už na začátku i v proběhu sezóny jsem se rozhodl, že v Pardubicích zůstanu. Nějaké dohady o odchodu jinam, co se objevily v novinách, to šlo úplně mimo mě," tvrdí hráč, jenž odehrál zatím všechny reprezentační akce v letošní sezóně.

Proti Švédům se mu daří, raději má ale Finy

A pokaždé se také zapsal do statistik, navíc se mu vždy podařilo skórovat proti Švédsku, které patří mezi nejméně oblíbeného soupeře českého týmu. "To byla spíš náhoda. Nejlíp se mi hraje spíš proti Finům. Ti nemají tak urputnou obranu jako Švédi a v útoku zas nejsou tak silní jako Rusové.. Ale těším se na všechyn zápasy, já jsem rád za každý start v národním týmu," dodal Rolinek na závěr.

Reklama