Hlavní obsah

Nemocný Hrdina se k hokejistům nepřidá

PRAHA

Hokejovou reprezentaci nedoplní na turnaji LG Hockey Games nemocný centr švédského HV 71 Jan Hrdina. Trenér Alois Hadamczik tak na třetí akci Euro Hockey Tour musí složit sestavu z třiadvaceti hráčů, kteří ve středu ještě trénovali v Praze už i s útočníkem Janem Bulisem.

Článek

K úvodnímu duelu turnaje proti Finům do Tampere vyráží národní tým leteckým speciálem ve čtvrtek a už čtyři hodiny po přistání nastoupí na led pod vedením nově určeného kapitána Hamra. „Hrdina se měl k mužstvu přidat sice až v pátek ve Stockholmu, ale bohužel mi do telefonu oznámil, že má horečku a bere antibiotika,“ řekl trenér, který tak nechal v mužstvu i pátého debutanta Jánského. „Ve Finsku bude ale v roli třináctého útočníka."

Vedle něj dres národního týmu dnes poprvé obléknou i Benák, Lukeš, Kašpařík, Kůrka. Posledním dvěma uvedeným nováčkům přiřadil kouč do útoku Bulise, jinak nechal sestavu v podobě, kterou nasadil hned při prvním ze čtyř tréninku na pražském ledě. O nasazení gólmanů ale mluvit ještě nechtěl: „Představu mám, ale oznámím ji nejdřív brankářům po večerní poradě," uvedl Hadamczik a k dojmu z tréninků dodal: „Přístup hráčů v přípravě se mi líbil, teď uvidíme, jak budeme stačit soupeřům."

Nejen ve Finsku, ale i při sobotním zápase se Švédy bude mít soupeř výhodu domácího prostředí. „O to náročnější zkouška nás čeká, musíme si proto dát pozor na úvod zápasu. Potřebujeme vyjít z kvalitního výkonu gólmana a dobré obrany, ale jen bránit se v hokeji nedá, takže doufám i v ofenzivní prosazení," uvažoval trenér. „ Dvakrát hrajeme s domácími, což bude určitě těžké. Nesmíme ale dostávát tolik gólů jako na předchozím turnaji a potřebovali bychom, aby vycházely brejky a přesilovky,“ uvedl útočník Jan Marek.

Předpokládaná sestava proti Finům:
Hnilička (Duba) – Melichar, Hamr, Sičák, Žižka, Krstev, Čáslava, Benák, Černošek – Klepiš, Marek, Netík – Kůrka, Kašpařík, Bulis – Irgl, Huml, Lukeš – Kumstát, Skuhravý, Rolinek – Jánský

Reklama