Hlavní obsah

Generálkou hokejistů před MS bude zápas s Francií

Posledním soupeřem české hokejové reprezentace před startem mistrovství světa v Kanadě bude Francie. Účastník MS ve skupině A se s českým týmem utká 29. dubna ve městě Trois Rivieres asi 150 kilometrů od Montrealu, kde bude mít český národní tým přípravný kemp. Světový šampionát začíná 2. května v Quebeku a Halifaxu.

Článek

Původně se měli čeští hokejisté ve stejném termínu utkat se Slováky ve vzdáleném Halifaxu. "To jsme zrušili. Nezdálo se nám, že bychom přijeli 25., dva nebo tři dny trénovali, a pak zase letěli do Halifaxu a ještě jeli tři a půl hodiny autobusem. Tam bychom strávili dva tři dny a pak zase cestovali zpátky s dalším časovým posunem jedné hodiny. Nikomu z hráčů by se asi nechtělo strávit čas před turnajem někde v autobuse nebo v letadle," tvrdil generální manažer reprezentace Zbyněk Kusý.

Do Kanady před MS bude hokejová reprezentace cestovat ve dvou výpravách. „První poletí 22. dubna Martin Urban a trenér Hadamczik. Ti se postarají, aby hráči, kteří vypadnou už v prvním kole play-off NHL mohli zůstat v tréninku a připravovat se na šampionát přímo v Kanadě," vysvětlil Kusý. O tři dny později dorazí do dějiště MS on s trenérem Josefem Palečkem a zbytkem hráčů, kteří poletí do Kanady z Čech. Ať už to budou hokejisté z NHL, kteří se budou do zámoří vracet poté, co se k týmu připojili po základní části NHL, nebo hráči z Evropy.

Ti už za sebou budou mít účast na domácím turnaji Česká pojišťovna Cup v termínu od 17. do 19. dubna. Ještě předtím má reprezentace v plánu také dva přípravné zápasy ve Švýcarsku.

Reklama

Související témata: