Hlavní obsah

Bulis: Chimik mi nařídil odpočívat, prosadil jsem si alespoň dvě utkání

Hokejový reprezentační útočník Jan Bulis se k výběru Aloise Hadamczika připojil až ve středu. Vedení ruského Chimiku, kde Bulis hraje, ho původně nechtělo pustit vůbec. Důvodem byla únava z předchozího reprezentačního srazu, v Chimiku jeho hokejovou dovednost totiž hojně využívají. "Moje vytíženost tam je skutečně veliká, na led chodím skoro každé druhé střídání," řekl mimo jiné v rozhovoru pro Právo. S klubem se nakonec dohodl, že bude českému národnímu týmu k dispozici alespoň čtyři dny.

Článek

Proč jste se připojil k reprezentaci až ve středu?

Hrozilo, že nebudu moci přijet vůbec, měl jsem klubem nařízen odpočinek. Po domluvě s trenérem Hadamczikem jsem si ale v Chimiku prosadil, že od středy budu aspoň čtyři dny k dispozici reprezentaci.

Proč na vás v Chimiku ale tolik tlačí?

Moje vytíženost tam je skutečně veliká, na led chodím skoro každé druhé střídání, hraju všechny přesilovky i oslabení. Ice-time mám rozhodně větší než v NHL. Po minulé reprezentační akci, kdy jsem hrál čtyři zápasy v sedmi dnech, jsem se vrátil fakt dost unavený a první reakce klubu zněla, že mě příště do národního týmu už vůbec nepustí. Nakonec se vyjednal kompromis, že jedu na dva zápasy, ale v neděli už se zase musím hlásit v Rusku.

Slíbil jste jim, že budete odpočívat?

Skutečně jsem se věnoval hodně regeneraci a určitě se povedlo nabrat síly i psychické, vždyť jsem strávil pár klidných dní s rodinou a užil si tříletého synka, kterého jsem skoro měsíc neviděl. Můj spoluhráč z útoku Švéd Ekman je v Rusku úplně sám a říkal, že si cestu do Stockholmu zakázat nenechá a dokonce dosáhl toho, že ani nebydlí se švédskou reprezentací a jezdí každý večer domů k rodině.

Jaká je situace v klubu po vyhazovu kouče Popichina?

V Rusku jsou změny trenérů docela běžné. Z realizačního týmu, který byl na začátku sezóny, zbyl už jen třetí asistent Prokopjev, který hrál i ligu za Vítkovice a mě povzbuzuje i česky. Naše lajna dostává pod Kanarejkinem, jenž přišel z Magnitogorsku, velký prostor, ale je pravda, že když nedáme gól ve dvou třetinách, hned říká, ať se probereme, že jsme to vypustili. Naštěstí se nám daří poslední dobou vyhrávat, jenže vítězí i tři před námi, a tak zůstáváme stále sedmí, což vedení nestačí.

Jediným cílem zůstává titul?

Rozhodně, každé jiné umístění vezmou jako neúspěch. Říká, že peníze jsou k mání, tak proč nejsme první. V play-off to bude asi dost velká síla, teď se ale koncentruji na národní mužstvo.

Cítíte, že se vám nabízí šance jet  po dvou letech na mistrovství světa?

Objevit se šampionátu, který bude premiérově v Kanadě, by bylo super, ale teď bychom měli něco uhrát na evropské tour. Nesmíme ani chvíli polevit, každý musí jet na krev a pak přijdu výsledky.

Reklama

Související témata: