Hlavní obsah

Dostali jsme obrovskou lekci, přiznal po debaklu Kašpařík

TAMPERE

Jen velmi těžko hledali čeští hokejisté po porážce 1:6 s Finskem na úvod Švédských her slova, kterými by svůj nezdar vysvětlili. "Dostali jsme obrovskou lekci. Oni hráli přesilovky výborně a ukázali nám účinnost, jednoduchost a nekompromisní zakončení. Musíme si z toho vzít ponaučení do dalšího zápasu," řekl ČTK a Českému rozhlasu útočník Pavel Kašpařík, jenž byl autorem jediného českého gólu v zápase.

Článek

Vysoká prohra mu však dojem ze čtvrteční premiéry v národní týmu notně pokazila. "Radost z toho gólu mi kazí výsledek. Udělali jsme několik zásadních a hrubých chyb a soupeř nás za každou potrestal. Za gól jsem ale rád," uvedl útočník Liberce, který měl hned při svém prvním střídání šanci otevřít ve druhé minutě skóre. "To je přesně ono. Nedáš - dostaneš. Kdyby se nám hned v prvním střídání podařilo dát gól, tak se třeba zápas vyvíjel jinak. Škoda, chyběl tam kousíček," litoval urostlý centr.

V dobrém nebude na čtvrteční zápas vzpomínat brankář Tomáš Duba, který nedokázal navázat na výkony z posledních extraligových zápasů a ve 26. minutě jej nahradil Milan Hnilička. Sparťanský gólman přitom za inkasované branky nemohl, třikrát kapituloval v oslabení a jednou po samostatném nájezdu.

"To je pravda, ale třeba druhý gól dvě vteřiny před koncem první třetiny mě hodně mrzí. Prošla mi střela mezi nohama. První třetina se nám moc nepovedla, ale přesto jsme se drželi v zápase. Jít do šatny za stavu 0:1 by bylo příjemnější," řekl Duba, podle kterého za vysokou účinností finských přesilovek byl dobrý pohyb soupeře. "Oni si velmi dobře hledali prostor a my jsme s nimi měli problém. Občas se jejich hráč schoval za branku a když vyjel, tak než jsme se k němu stačili dostat, už byl v dobré střelecké příležitosti nebo si dobře přihrávali," uvedl.

Duba podruhé utkání nedochytal

Duba nastoupil potřetí za seniorský národní tým a ani tentokrát se nedočkal výhry. Navíc podruhé utkání nedochytal. "Samozřejmě, že to není vůbec příjemné a rád bych to změnil. Nevím, jestli mám takovou smůlu. Dnes jsem se ale necítil vůbec špatně, ale bohužel to nevyšlo. Snažil jsem se, co jsem mohl, ale zatím mi není přáno," krčil rameny dvojnásobný juniorský mistr světa.

Podle obránce Josefa Melichara byl velký rozdíl mezi oběma týmy v nasazení. "My jsme vůbec nebyli připraveni na tento zápas. Nevím, jak je to možné, ale v nasazení byl největší problém. Finové hráli jednoduše, stříleli a vyšlo jim to," řekl Melichar, podle kterého se tým musí z dnešního nezdaru poučit. "Byla to tragédie, ale je to krátký turnaj. Musíme koukat dopředu a odehrát další zápas dobře. Na to se teď musíme soustředit," podotkl bek švédského Linköpingu.

I Kašpařík by rád o víkendu dokázal, že čtvrteční nezdar byl jen momentálním výpadkem. "Dnes na to musíme zapomenout, v pátek se k tomu vrátit a rozebrat to. A vzít si ponaučení hlavně z těch oslabení, protože čtyři inkasované góly je moc. Navíc jsme dostali góly v závěrečných vteřinách třetin. Nezahráli jsme to moc dobře takticky a byli potrestaní. Musíme hrát úplně jinak," dodal Kašpařík.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko