Hlavní obsah

Šmouha kazila Černoškovi návrat do reprezentace

Téměř šest let čekal hokejový obránce Marek Černošek na další reprezentační start, po katastrofálním výkonu celého týmu proti Finům ale moc radosti z návratu neměl. „Zahráli jsme všichni špatně, to je bohužel dost výrazná šmouha na celém dojmu,“ říká Černošek, jenž před MS 2002 hrál všech osm zápasů v závěrečné fázi přípravy, ale na šampionát do Švédska neletěl. Další pozvánka do národního týmu už nepřišla, i když se časem stěhoval z havířovského dresu přes vítkovický až do sparťanského.

Článek

„Hokejový život je hodně kočovný a nemohu tvrdit, že bych čekal někde u teletextu, jestli si trenéři vzpomenou, nebo ne. Každý hráč je ale za reprezentační příležitost rád,” míní 31letý obránce domácího mistrovského celku, zařazený původně mezi náhradníky pro LG Games. „Dva kluci se ale omluvili, takže jsem tady. Dodatečná nominace je pro mne tak velká věc, že plány na odpočinek šly stranou a snažím se mobilizovat síly.”

Jeho plán zahrát tak, aby z toho měl radost a týmu něco dal, dostal trhliny hned v Tampere. „Sice jsem nebyl na ledě u žádné obdržené branky, ale výkon obrany zaváněl ostudou. Finové měli lepší pohyb, jezdili nám tam, jak si zamanuli a my měli veliké potíže je pokrýt,“ líčí Černošek a připouští, že ve srovnání s extraligou bylo mezistátní utkání o hodně rychlejší a důraznější. „Pro víkend ve Stockholmu se musíme poučit, hrát ze zajištěné obrany a víc si pomáhat kolem branky.“

Po návratu do Sparty jej čeká zápisné

Po návratu musí v kabině Sparty zaplatit zápisné, byť není reprezentačním debutantem. „Pokladník mi hlásil, že až přijedu z turnaje, budu mít na tabuli vypsanou částku. Nepomohlo, že už jsem někdy za národní mužstvo hrál, prý si to nikdo nepamatuje,” líčí Černošek. S hokejem začínal v Prostějově, kde jeho strýc řídí tamní tenisový klub a stojí i v čele marketingové společnosti Česká sportovní.

„Strejda je tak vytížený, že se skoro nevidíme. Naposledy jsme se potkali loni v létě na tenise a stihli prohodit jen pár slov. Sportovní otázky stejně víc řeším s tátou, který do juniorského věku hrál za Brno v jednom týmu třeba s Machačem. Jenže pak si naštípl obratel a musel s hokejem skončit. Pořád ho ale sleduje, je to můj největší kritik. Málokdy pochválí, spíš vytkne chyby,” přiznává Černošek s tím, že ve čtvrtek by měl plno slov ke všem českým reprezentantům.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články