Hlavní obsah

Čeští hokejisté budou hrát 2. a 3. dubna s Běloruskem

PRAHA

Čeští hokejisté budou hrát v přípravě na mistrovství světa v Kanadě ještě dvě utkání v domácím prostředí s Běloruskem. Duely s výběrem amerického trenéra Curta Frasera se uskuteční 2. a 3. dubna a národní tým jimi otevře zápasovou přípravu na šampionát. Uvedl to hokej.cz.

Článek

Podle serveru byl na přání české strany osloven běloruský svaz s návrhem na dva souboje a druhá strana odpověděla kladně. Původně měla česká reprezentace začít zápasové testy až 9. a 11. dubna duely ve Švýcarsku. "Pro nás je lepší sehrát utkání než jenom trénovat. Navíc potřebujeme prodat svůj produkt, jde také o ekonomickou záležitost," řekl pro hokej.cz sekretář svazu Martin Urban. "Definitivní potvrzení přišlo ve čtvrtek večer. Zápasy se budou konat 2. a 3. dubna. Chceme je uskutečnit na Moravě."

Zatím není jasné, kde se duely uskuteční. "O tom bych teď nerad spekuloval. Možností je víc. Jednou z nich bylo i Brno, jenže všechno záleží na tom, kde se bude a nebude hrát. V Brně může mít program Kometa, to samé platí třeba v případě druholigového Hodonína. My, bohužel, nemůžeme moc dlouho čekat, musíme co nejdřív prodávat vstupenky," doplnil Urban.

Možná se bude hrát v Třebíči nebo Havlíčkově Brodě

Mezi kandidáty jsou prý i Havlíčkův Brod nebo Třebíč. "Zvažujeme i další města. Je to věc jednání s kluby, rádi bychom měli všechno domluvené co nejdřív," podotkl Urban s tím, že na Moravě se má hrát na přání Bělorusů. "Přiletí do Vídně, odkud k nám pojedou autobusem. Totéž bude platit v případě odjezdu. Soupeř se nechtěl přesouvat někam daleko."

První sraz by měl být 29. března. "O programu soustředění jsme s trenérem Aloisem Hadamczikem a generálním manažerem Zbyňkem Kusým předběžně domluveni, ale ještě si na to sedneme. Patrně se sejdeme v Havlíčkově Brodě. Ovšem to ještě upřesníme," dodal Urban.

Celkem český národní tým před šampionátem, který odstartuje 2. května, sehraje osm přípravných utkání. Po dvou kláních s Běloruskem a Švýcarskem jej čeká turnaj Česká pojišťovna Cup v Liberci, kde se utká s tradičními soupeři z Euro Hockey Tour Švédskem, Finskem a Ruskem. Generálkou bude v noci z 28. na 29. dubna středoevropského času v kanadském Trois Rivieres duel s Francií.

Přehled zápasů českých hokejistů před mistrovstvím světa v Kanadě:
Středa 2. dubna: Česká republika - Bělorusko
Čtvrtek 3. dubna: Česká republika - Bělorusko
Středa 9. dubna: Švýcarsko - Česká republika (Zuchwil, 19:45)
Pátek 11. dubna: Švýcarsko - Česká republika (Winterthur, 20:00)
Čtvrtek 17. dubna: Česká republika - Švédsko (Česká pojišťovna Cup v Liberci, 17:30)
Sobota 19. dubna: Česká republika - Finsko (Česká pojišťovna Cup v Liberci, 16:00)
Neděle 20. dubna: Česká republika - Rusko (Česká pojišťovna Cup v Liberci, 16:00)
Úterý 29. dubna: Česká republika - Francie (Trois Rivieres, 1:00)

Reklama