Hlavní obsah

Nominaci českých hokejistů doplnil útočník Šindel

Plzeňský hokejista Jakub Šindel, který vypomáhal v play -ff první ligy Mladé Boleslavi, doplnil nominaci českých reprezentantů na přípravné zápasy s Běloruskem. Dvaadvacetiletý útočník byl zařazen do kádru poté, co kvůli potížím se zády opustil výběr pardubický Libor Pivko.

Článek

Šindel bude s týmem na ledě poprvé ve středu při rozbruslení v Havlíčkově Brodu a hned večer si odbude v Třebíči premiéru v národním týmu proti Bělorusům. Odveta se hraje o den později v Havlíčkově Brodu. Šindel je v kádru, který má kouč Alois Hadamczik k dispozici na startu přípravy na mistrovství světa v Kanadě, už sedmým nováčkem.

V týmu se v nejbližší době neobjeví opora Magnitogorsku Jan Marek, který má problémy s kolenem i s ramenem a v pondělí absolvoval vyšetření v Praze. "Mluvil jsem s Honzou Markem i s doktorem Barnou, u kterého byl. Má uvolněné vazy v koleni, počkáme týden. Když bolesti přestanou, mohl by případně hrát s nějakou ortézou. Úplně zdravotně v pořádku během týden nebude," řekl Hadamczik novinářům po úterním tréninku v Havlíčkově Brodu.

Účastník loňského světové šampionát v Moskvě tak nebude určitě k dispozici tento týden na přípravné duely s Běloruskem a pravděpodobně se nevydá s týmem ani příští týden k dalším zápasům do Švýcarska. "Uvidíme příští týden, jestli bude mít cenu na Marka čekat. Zatím to není dobré. Má cenu, aby reprezentoval, jen pokud bude zdravý," dodal Hadamczik.

Příští týden se připojí semifinalisté extraligy 

Naopak v pondělí do Švýcarska už by měli doplnit kádr hráči z týmů vyřazených semifinalistů. V pondělí vypadl Liberec, dnes jej budou následovat buď Karlovy Vary, nebo České Budějovice. "Uvažujeme z Liberce o Pincovi, Kašpaříkovi, Pletkovi, Čermákovi, Nedorostovi, ale budeme to dávat s asistenty Pepou Palečkem a Frantou Musilem ještě dohromady," navázal reprezentační kouč.

Po těžkých sedmizápasových semifinálových bojích chce dát hráčům čas na regeneraci sil. "Utkání byla těžká, série velice kvalitní z obou stran. navíc je nutné, aby hráči strávili zklamání. Pozveme hráče z Liberce až na nedělní soustředění do Prahy před odletem do Švýcarska. To samé platí i o druhém vyřazeném semifinalistovi," prohlásil Hadamczik.

Jedinou výjimkou by se mohl stát gólman Marek Pinc. V kádru je totiž nezkušená dvojice. Kladenský Miroslav Kopřiva se alespoň přes Zdeňka Orcta dostal do branky v extralize i v play-off, ale dvojkou je pardubický Vladislav Koutský. Ten strávil téměř celou sezónu v prvoligovém Hradci Králové. "S Pincem budu mluvit. Je možné, že bychom ho pozvali na čtvrtek. Ale ještě uvidíme, jestli Kopřiva podá dobrý výkon. Pak by nebyl důvod, proč bychom ho tam nenechali i to druhé utkání," dodal trenér národního týmu.

Posily z NHL, další hráče z evropských soutěží a zástupce finalistů extraligy bude mít Hadamczik k dispozici až na přípravu na turnaj o pohár České pojišťovny, který se hraje od 17. do 20. dubna v Liberci.

Nominace českých hokejistů na zápasy s Běloruskem:
Brankáři: Miroslav Kopřiva (Kladno), Vladislav Koutský (Pardubice),
obránci: Josef Hrabal, Petr Čáslava (oba Čerepovec/Rus.), Marek Černošek (Sparta), Tomáš Kundrátek (Třinec), Václav Benák (Plzeň), Tomáš Mojžíš (Novosibirsk/Rus.), Zdeněk Kutlák (Ambri-Piotta/Švýc.),
útočníci: Tomáš Rolinek, Petr Koukal, Jiří Cetkovský (všichni Pardubice), Ivan Rachůnek, Pavel Kubiš (oba Zlín), Lukáš Krenželok (Vítkovice), Peter Jánský (Litvínov), Tomáš Netík (Sparta), Jakub Šindel (Plzeň), Josef Straka (Čerepovec/Rus.), Pavel Rosa (Omsk/Rus.), Ladislav Kohn (CSKA Moskva/Rus.).

Reklama

Související témata: