Hlavní obsah

Hokejisté si v Třebíči s chutí zastříleli

TŘEBÍČ/PRAHA

Hokejová reprezentace sice ve středu v Třebíči při prvním testu před mistrovstvím světa představila jen málo reálných adeptů startu na šampionátu v Quebeku, při výhře 7:2 nad Bělorusy si ale s chutí zastřílela. „Líbilo se mi, že mužstvo hrálo s ohromným nasazením a předvedlo agresivní herní projev. Kvalitní výkon se pak promítnul i ve výsledku,“ hodnotil trenér Alois Hadamczik.

Článek

„Vyšel nám parádně už začátek, hráli jsme s chutí a lidi skvěle fandili. Za národní mužstvo se musí dřít naplno a pro mě to bylo zvlášť příjemné, vždyť jsem za Třebíč ještě před dvěma lety nastupoval,“ líčil útočník Pavel Kubiš, vyhlášený nejlepším hráčem zápasu.

Hru českého týmu od úvodního vhazování zdobil pohyb i účinná snaha o důraz. Krenželok svou reprezentační premiéru brzy ozdobil gólem, o 38 vteřin později se trefil další nováček Šindel a skvělý úvod završil využitou dvojitou přesilovkou Josef Straka. „Dobře jsme bruslili, hodně se tlačili do branky a povedlo se nám i rychle nasázet góly,“ liboval si kapitán mužstva.

Milčakov ujel na střídačku

V brance debutující Kopřiva si připsal první vážnější zákrok až v polovině první třetiny. Při vlastním oslabení ho pak sice překonal Švedov, české mužstvo se ale stihlo za dalších 22 prosadit v početní výhodě, když skóroval i třetí z noviců v útoku Cetkovský.

Na začátku druhé třetiny přidali další góly Kohn s Kubišem a Milčakov za stavu 6:1 ujel na střídačku. Soupeř až s příchodem náhradníka Maljutina do branky hokejovou tvář. Při důslednějším napadání Bělorusů už neměl český tým v útočném pásmu tolik prostoru, ani jeho převaha už nebyla tak zřetelná a k lítosti zcela zaplněné třebíčské haly se brankostroj přibrzdil.

Hosté v přesilovce korigovali podobu porážky, tečku ale napsal Rolinkův gól. Ve čtvrtek se od 18 h hraje odveta v Havlíčkově Brodě.

Česko - Bělorusko 7:2 (4:1, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Krenželok (Jánský), 7. Šindel (Kubiš, Rachůnek), 9. J. Straka (Kutlák), 19. Cetkovský, 23. Kohn (Černošek), 25. Kubiš, 56. Rolinek - 19. Švedov (Kulakov, Děmagin), 38. Jelisejenko (Kukuškin). Rozhodčí: Minář, Šindler - Kalivoda, Pouzar. Vyloučení: 8:9, navíc Zadělenov (Běl.) 10 min. Využití: 3:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 4853.
Česko: Kopřiva - Černošek, Kutlák, Hrabal, Čáslava, Benák, Mojžíš, Kundrátek - Rosa, J. Straka, Kohn - Netík, Koukal, Rolinek - Jánský, Cetkovský, Krenželok - Kubiš, Šindel, Rachůnek. Trenéři: Alois Hadamczik, Josef Paleček a František Musil.
Bělorusko: Milčakov (25. Maljutin) - Maslenikov, Kolosov, Baško, Švedov, Suško, Cvetkov, Černook, Šumskij - Děmagin, Kurilin, Andruščenko - Kulakov, Zadělenov, Antoněnko - Gorbokoň, Kukuškin, Usenko - Jelisejenko, Krutikov, Magdějev. Trenéři: Curt Fraser, Glen Hanlon, Oleg Mikulčik a Eduard Zankovec.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko