Hlavní obsah

Hadamczik si vybral devět hráčů z poražených semifinalistů

TŘEBÍČ

Celkem devět hokejistů z mužstev poražených v semifinále extraligového play off zve do přípravy národního týmu před MS trenér Alois Hadamczik. Z Českých Budějovic to jsou obránce Vladimír Sičák a útočníci Ondřej Veselý, Tomáš Vak a Jindřich Kotrla, z Liberce pak brankář Marek Pinc, obránci Lukáš Zíb, Angel Krstev a útočníci Václav Nedorost s Leošem Čermákem.

Článek

„Ještě jsem z hráčů, jimž právě skončily ligové povinnosti, stál o libereckého Kašpaříka, který má však krevní hematom na ruce a z důvodu zranění se mi omluvil i budějovický Kůrka,“ prozradil Právu kouč, jenž by zmíněnou devítku hráčů chtěl uvítat už na nedělním odpoledním tréninku.

Po čtvrtečním druhém souboji s Bělorusy v Havlíčkově Brodu se mužstvo znovu sejde právě o víkendu na pražské Hvězdě, přičemž někteří hráči ze včerejší třebíčské sestavy už v něm nebudou. „Chceme si držet v přípravě maximálně pětadvacet hokejistů, proto se bude podoba kádru dost často měnit,“ doplnil Hadamczik.

Otazník visí nad dalším působením obránce Zdeňka Kutláka, jenž se zraněným loktem nedohrál středeční přípravné utkání. Nejisté zůstává i zapojení útočníka Jana Marka, jenž si doma stále léčí bolavé koleno.

Příští týden, 9. a 11. dubna sehraje národní tým dvě utkání ve Švýcarsku, ale zámořské posily se přidají až před turnajem v Liberci. Tam se nakonec bude přece jen hrát na menších rozměrech kluziště, jak tomu bude na šampionátu v Kanadě.

Reklama

  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko