Hlavní obsah

Čeští hokejisté rozstříleli v přípravě běloruský výběr i podruhé

PRAHA/HAVLÍČKŮV BROD

Česká hokejová reprezentace vyhrála v Havlíčkově Brodu také druhý přípravný zápas proti výběru Běloruska, tentokrát 7:1 bez trenéra Aloise Hadamczika, jenž chyběl kvůli problému se zubem. Domácí se ujali vedení již ve druhé minutě zásluhou Petra Koukala. O tři minuty později zvýšil Tomáš Netík, který v zápase zaznamenal tři kanadské body za dva góly a jednu asistenci.

Článek

Osiřelí asistenti Josef Paleček a František Musil nemuseli na hráče vůbec zvyšovat hlas. „Nebylo potřeba nic konzultovat po telefonu. Důležitější je, aby se dal trenér zdravotně do pořádku před odletem k přípravám do Švýcarska,“ řekl Paleček.

Rozhodnuto bylo vlastně už v první třetině. Hokejisty brzy uklidnila dodatečně uznaná branka, při níž byla jako gólová posouzena střela Petra Koukala do tyče. „Ale od té tyčky se kotouč odrazil za čáru a gólman to vykopl betonem ven,“ dušoval se střelec. „Video na stadiónu nebylo a brankovému sudímu se pokazila signalizace. Proto taková prodleva,“ vysvětloval Koukal.

Nejistý Milčakov měl hodně štěstí

Hráči si brzy všimli, že běloruský gólman Milčakov není, podobně jako ve středu, ve své kůži. Značně nejistý brankář měl při mnoha českých šancích hodně štěstí, ale dvakrát si na něm smlsnul Netík, dokonce i v oslabení po precizně zakončeném rychlobruslařském úniku. „Tři týdny jsem nebyl na ledě, takže jsem byl na sebe docela zvědavý,“ usmíval se Netík. „Snažil jsem se si ten zápas užívat a docela mi to šlo.“

K první reprezentační trefě se prosadil Jánský, po pátém gólu Rolinka si šel zachytat i běloruský náhradník Maljutin. Čisté konto ale neudržel, stejně jako domácí Kopřiva, jemuž pokazil statistiku až v 52. minutě Kukuškin. „Svůj úkol ty zápasy splnily,“ prohlásil Paleček, kterého potěšily i čtyři využité přesilovky.

Česká republika - Bělorusko 7:1 (2:0, 2:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 5. a 31. Netík (Koukal, na druhou Hrabal), 2. Koukal (Rolínek), 37. Jánský (Cetkovský), 48. Rolinek (Netík), 50. Straka (Rosa, Kohn), 52. Hrabal (Rolinek) - 52. Kukuškin (Andrušenko). Rozhodčí: Homola, Minář – Blümel, Kalivoda.
Česká republika: Kopřiva (Koutský) - Mojžíš, Černošek, Hrabal, Benák, Kundrátek, Čáslava - Kohn, Rosa, Straka, Kubiš, Krenželok, Koukal, Rachůnek, Rolinek, Netík, Jánský, Cetkovský, Šindel.
Bělorusko: Milčakov (Maljutin) - Cvětkov, Maselnikov, Šedov, Jaskevič, Gubernatorov, Baško, Korobov, Šumskij - Kitarov, Bloch, Děmkov, Zedělenov, Krutinov, Razvadovskij, Iljin, Stas, Komarov, Jelisejenko, Filin, Kukuškin, Jusenko, Magdějev, Gorbokon, Kolosov, Durnov.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články