Hlavní obsah

Hokejisté byli rádi, že nad Běloruskem opět rychle vedli

HAVLÍČKŮV BROD

Čeští hokejisté si pochvalovali, že se jim stejně jako ve středu skvěle povedl vstup do utkání proti Bělorusku. Připsali si další vysoké vítězství 7:1, přičemž dvěma góly a jednou asistencí k tomu přispěl sparťanský útočník Tomáš Netík. Na straně vítězů byl také vyhlášen nejlepší hráčem utkání.

Článek

"Určitě nám rychlé góly pomohly. Pro ně to dopadlo dvakrát debaklem, ale určitě by to bylo nepříjemné, kdybychom se s nimi tahali a nedokázali dát rychlé branky. S takovými soupeři se pak hraje hodně špatně," řekl po utkání novinářům Netík.

Trefil se krátce po návratu z trestné lavice, kam putoval za nezvyklé situace. Po jeho faulu byla v čase 1:31 přerušena hra a teprve v té době potvrdil sudím brankový rozhodčí, že předtím Petr Koukal vstřelil gól. V Havlíčkově Brodu totiž videozáznam na potvrzení trefy nebyl k dispozici. Čas hry se ale nevracel do přesného doby dosažení branky a Netík si šel trest odpykat.

"Už jsem to jednou zažil, a to dokonce letos v extralize, že se šel rozhodčí až po přerušení podívat. Ale byl to gól, tak jsem nebyl překvapený. Bylo to bez debat. Byla chyba rozhodčího, že to neviděl hned, nebo jestli byl ve špatném postavení. Nevím," uvedl pětadvacetiletý hráč.

Při druhé brance ujel Netík v oslabení

V šestnáctém reprezentačním utkání vstřelil třetí a čtvrtou branku. Při prvním zásahu si puk srazil za sebe gólman Dmitrij Milčakov a při druhé brance ujel Netík v oslabení a přesně zamířil. Reprezentaci si užívá a po třítýdenní pauze po vyřazení Sparty ve čtvrtfinále extraligy se na duely s Běloruskem těšil. "Je to vždycky čest. Odpočinul jsme si, cítím se dobře a plný sil. Šance na mistrovství světa je nejasná, ale makám naplno, ať se hraje s kýmkoliv a v jakékoliv fázi. Rozhodně se nenervuju," řekl.

Zatímco Netík se bude opět v neděli v Praze hlásit na srazu, pardubický útočník Petr Koukal už pokračovat nebude. Ještě před vyřazením z kádru stihl dát ve čtrnáctém vystoupení v národním týmu třetí gól. Myslel si ale, že pokud by bylo k dispozici video, možná by trefa nebyla uznána. "Z vrchu by asi nebyl puk vidět. V první chvíli jsme myslel, že je to gól, ale hra pokračovala. Nebýt brankového rozhodčího, tak by ten gól ani neplatil," prohlásil Koukal.

Červené světlo jen lehce bliklo

Sám na ledě dráhu kotouče dobře viděl. "Šlo to do levé tyčky, pak to padalo za brankáře a on to betonem z mého pohledu vykopl zpoza čáry," řekl Koukal. Červené světlo za brankou ale jen lehce bliklo. "Někdo říkal, že to nějak vypadlo. Po konzultaci to pak rozhodčí uznali," uvedl Koukal.

Byl rád, že si po nepodařené klubové sezóně v Pardubicích mohl zápasy s Bělorusy zpestřit čas před dovolenou. "Neudělali jsme ostudu, odehráli jsme dva dobré zápasy a ukázali jsme se," dodal.

Reklama

Související témata: