Hlavní obsah

Marek se naděje na MS ještě nevzdal, šance je však malá

PRAHA

Hokejový útočník Jan Marek ještě nevzdal boj o nominaci na mistrovství světa. Opora ruského Magnitogorsku má od únorových Švédských her problémy s poškozenými kolenními vazy a v play-off superligy si ještě pochroumala rameno. Možnost, že se zapojí do přípravy národního týmu před šampionátem v Kanadě, však ještě existuje.

Článek

"Domluvili jsme se s trenérem Hadamczikem, že si příští týden zavoláme a pokud by to šlo, tak bych se k týmu připojil před turnajem v Liberci," řekl dnes Marek ČTK. Závěrečný turnaj Euro Hockey Tour se na severu Čech uskuteční od 17. do 20. dubna.

Hadamczikův asistent Josef Paleček ve čtvrtek po druhém přípravném duelu proti Bělorusku uvedl, že zranění Marka již z boje o MS vyřadilo. "Šance stále je, i když malá. Problém je v tom, že koleno stále bolí a ani rameno není moc dobré. Nemůžu pořádně zvednout ruku," posteskl si rodák z Jindřichova Hradce.

Dvojnásobný nejlepší střelec české extraligy se s Hadamczikem původně dohodl na odkladu svého případného nástupu k mužstvu o týden, aby byl připraven nastoupit ke dvěma přípravným zápasům proti Švýcarsku 9. a 11. dubna. Nakonec se ale v těchto duelech neobjeví. "Uvidíme, jestli to vyjde v Liberci. Bude záležet i na tom, jaké hráče bude mít trenér k dispozici ze zámoří," poukázal Marek na fakt, že na turnaji se v českém týmu už objeví i posily z NHL.

Svůj zdravotní stav Marek konzultuje s lékařem Milošem Barnou, který mu boj o nominaci na MS moc nedoporučuje. "Říkal, že si s tím nemám moc zahrávat. Chtělo by to pauzu. Hlavní problém je v tom, že jsem začal hrát brzy a pořádně to nedoléčil," uvedl osmadvacetiletý útočník, který vynechal konec základní části ruské ligy, ale v play off už hrál.

"Moc dobré to nebylo. Dost jsem to cítil. A v reprezentaci je to navíc jiná rychlost. Na všechno má člověk méně času, a když není stoprocentně v pořádku, hraje se těžko," uvedl účastník loňského mistrovství světa v Moskvě, který má na svém kontě 59 zápasů v národním týmu s bilancí 15 vstřelených branek.

Reklama