Hlavní obsah

Čeští hokejisté se sešli v Praze i s osmi semifinalisty

PRAHA

Čeští hokejisté se v neděli sešli v Praze na stadiónu Hvězdy k druhé fázi přípravy na MS v Kanadě už s osmi účastníky semifinále extraligy. Kouči Aloisi Hadamczikovi se hlásili brankář Marek Pinc, obránci Angel Krstev, Lukáš Zíb a útočník Leoš Čermák z Liberce, zadák Vladimír Sičák a útočníci Tomáš Vak, Ondřej Veselý a Jindřich Kotrla z Českých Budějovic.

Článek

Výběr, z něhož má při předpokládaném velkém počtu posil z NHL jen minimum hráčů šanci na účast na šampionátu, odletí v pondělí do Švýcarska, kde bude do soboty. S tamní reprezentací odehraje dvě utkání - ve středu v Zuchwilu a o dva dny později ve Winterthuru. "Všichni dorazili a zatím není žádný problém," pochvaloval si kouč Alois Hadamczik v rozhovoru s novináři.

Po přípravných zápasech s Běloruskem čekají reprezentaci další duely, ale kádr blížící se nominaci pro mistrovství světa by měl mít Hadamczik až na turnaj o Pohár České pojišťovny v Liberci (17.- 20. dubna).

"Švýcarsku vracíme zápasy, které jsme hráli dříve u nás. Doplnili jsme kádr o hráče, o kterých si myslíme, že mají svou kvalitu. Budeme se snažit předvést dobrý výkon, abychom dobře reprezentovali Českou republiku a vyhráli," řekl Hadamczik, který v sobotu po návratu ze Švýcarska oznámí nominaci na poslední díl Euro Hockey Tour v Liberci.

Hadamczik sleduje i boje o extraligový titul

Vývoj finále extraligy také ukáže, zda bude moci na severu Čech počítat s hráči ze Slavie a Karlových Varů. Případný sedmý duel by se hrál ve středu 16. dubna. "Finále sleduji pozorně. Spousta hráčů se bude chtít dostat na mistrovství a dostanou šanci. Z Varů předvádějí výborný výkon Kumstát a Skuhravý, v prvním utkání byl výborný Mensator. Ze Slavie mají stabilně dobrou výkonnost Klepiš a Bednář, kteří připadají v úvahu. Líbil se mi v předchozích zápasech i Micka. Je o čem uvažovat," uvedl Hadamczik.

Oproti zápasům s Běloruskem, které český tým vyhrál 7:2 a 7:1, opustili kádr útočníci Petr Koukal, Jakub Šindel, obránce Tomáš Mojžíš a brankář Vladislav Koutský. Pro zranění vypadli také forvard Lukáš Krenželok a zadák Zdeněk Kutlák.

Kvůli zdravotním potížím se nemohli do přípravy na šampionát zapojit útočníci Jan Bulis z Chimiku Moskevská oblast a Jan Marek z Magnitogorsku. Ze semifinalistů extraligy zranění zabránila ve startu českobudějovickému Tomáši Kůrkovi, Petru Gřegořkovi a libereckým Pavlu Kašpaříkovi a Václavu Nedorostovi.

V neděli odpoledne trénovali v červených dresech Kundrátek, Čáslava - Čermák, Straka, Rolinek, v modrých Hrabal, Sičák - Rosa, Rachůnek, Kohn, ve fialových Krstev, Zíb - Netík, Cetkovský, Jánský a ve žlutých Černošek, Benák - Veselý, Vak, Kotrla. Oranžový dres zbyl na Kubiše.

Nominace českých hokejistů na přípravné zápasy se Švýcarskem:
Brankáři: Marek Pinc (Liberec), Miroslav Kopřiva (Kladno),
Obránci: Angel Krstev, Lukáš Zíb (oba Liberec), Josef Hrabal, Petr Čáslava (oba Čerepovec/Rus.), Vladimír Sičák (České Budějovice), Marek Černošek (Sparta), Tomáš Kundrátek (Třinec), Václav Benák (Plzeň),
Útočníci: Tomáš Vak, Ondřej Veselý, Jindřich Kotrla (všichni České Budějovice), Tomáš Rolinek, Jiří Cetkovský (oba Pardubice), Ivan Rachůnek, Pavel Kubiš (oba Zlín), Leoš Čermák (Liberec), Peter Jánský (Litvínov), Tomáš Netík (Sparta), Josef Straka (Čerepovec/Rus.), Pavel Rosa (Omsk/Rus.), Ladislav Kohn (CSKA Moskva/Rus.).

Reklama

Související témata: