Hlavní obsah

Hanzal: Nad reprezentací jsem neváhal ani vteřinu

Český hokejista Martin Hanzal patřil mezi objevy letošní sezóny kanadskoamerické NHL. Útočník týmu Phoenix Coyotes ve své první sezóně v elitní soutěži nasbíral 38 bodů a patřil k nejlepším hráčům týmu. Neunikl ani pozornosti národního týmu a v pondělí už se hlásil na reprezentačním srazu. "Dorazil jsem, abych se o šampionát porval," řekl Hanzal v rozhovoru pro Sport.cz.

Článek

Jak jste reagoval, když jste se dozvěděl o nominaci do reprezentace?

Byl jsem trochu překvapený, když za mnou pan Hadamczik přijel. Přece jen jsem za reprezentaci nikdy nehrál. A moc mne těší, že ta nabídka přišla

Okamžitě jste na nabídku národního týmu kývl?

Určitě. To byl vždycky můj sen reprezentovat. Neváhal jsem ani vteřinu. Pan Hadamczik mi řekl, ať přijedu, že mám šanci dostat se na MS. Takže jsem dorazil, abych se o šampionát porval.

Máte za sebou první sezónu v NHL, jak ji zhodnotíte?

Pro mne to byl první rok, odehrál jsem asi 72 zápasů a nasbíral i nějaké body. Takže jsem určitě spokojený

Phoenix nakonec nepostoupil do play-off, co na to vedení klubu?

Měli jsme úplně nový tým s řadou mladých kluků. Vedení to bralo tak, že play-off uděláme příští rok, i když se to nakonec málem povedlo už teď. Zklamání tam určitě bylo, ale to mužstvo se budovalo až pro další rok.

Jaké bylo potkávat se v šatně s Waynem Gretzkym?

Ze začátku to bylo hodně zajímavé, protože je to jeden z nejlepších hokejistů historie. Ale pak už si na to člověk zvykne a navíc je to váš trenér, takže se s tím jako hráč musíte srovnat. Bývá dost v klidu, na hráče neřve... Zato rozhodčí jej při zápase dokážou pěkně vynervovat (úsměv).

Co očekáváte v Liberci od účasti v národním týmu?

Ani pořádně nevím, protože jsem v reprezentaci nikdy nehrál. Moc se na to těším, hlavně na první zápas.

Šampionát bude v Kanadě, zájem o něj bude v zámoří asi velký. Nicméně Phoenix není zrovna hokejovou baštou, že?

No hokej tam není zrovna sport číslo jedna. Spíš americký fotbal, baseball a basketbal. Moc to fanoušky na hokej netáhne, měli jsme průměrnou návštěvnost kolem dvanácti, čtrnácti tisíc diváků. Za poslední čtyři roky se neudělalo play-off, takže to lidi taky asi trochu odradilo.

Reklama

Související témata: