Hlavní obsah

Hlavním kandidátem na post kouče dvacítky je Marek Sýkora

Dosavadní trenér české hokejové reprezentace do osmnácti let Marek Sýkora je hlavním kandidátem na post kouče národního týmu do dvaceti let. Úspěšného trenéra, který nedávno dovedl osmnáctku zpět do elitní skupiny mistrovství světa, navrhl na post u reprezentačního výběru starších hokejistů Výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje (ČSLH).

Článek

ČTK to po úterním jednání řekl tiskový mluvčí svazu Pavel Bárta. O tom, zda se Sýkora opravdu posune k dvacítce, rozhodnou první místopředseda svazu Zbyněk Kusý a šéf reprezentační komise Vladimír Růžička. Ten na jednání chyběl, neboť si plnil klubové povinnosti v pražské Slavii, kterou čeká ve středu rozhodující sedmý duel finále play-off extraligy proti Karlovým Varům.

"Mluvili jsme o tom spolu asi před deseti dny a dohodli se, že se sejdeme v průběhu turnaje Euro Hockey Tour v Liberci a tam tuto otázku vyřešíme," řekl Kusý. Sýkorovo jmenování pak ještě musí posvětit Výkonný výbor ČSLH na svém dalším jednání, které se uskuteční 29. května. Na něm se také bude jednat o kouči osmnáctky pro další sezonu.

Sýkora již v minulosti několikrát uvedl, že by měl zájem dvacítku převzít. "Kdyby mi tu práci nabídli, přijal bych ji. U osmnáctky, nebo dvacítky. Byl bych rád, je to dobrá práce na závěr trenérské kariéry. S nikým jsem ale nejednal. Uvidíme po návratu," řekl devětapadesátiletý Sýkora poté, co s osmnáctkou vyhrál turnaj první divize v Polsku a zajistil Česku start na elitním světovém šampionátu v roce 2009.

Reklama