Hlavní obsah

Hadamczik nasadí na Švédy pětici z NHL

PRAHA

Závěrečný test hokejové reprezentace na domácím ledě před MS představují zápasy libereckého Česká pojišťovna cupu, který je posledním dílem evropské tour. Ve čtvrtek se proti Švédům postaví i pětice z NHL, další hráči ze sestavy podstoupí nominační boj.

Článek

„Všech sedm zámořských posil nasadíme až v sobotu na Finy. Pro čtvrteční utkání z nich dostali volno Kaberle, jenž má ze zámoří povoleno sehrát jediné utkání turnaje, a taky benjamínek Kalus, který se o víkendu podrobí zkoušce dvou zápasů ve dvou dnech a po ní se rozhodne o jeho účasti na mistrovství,“ vysvětlil trenér Alois Hadamczik, potěšený získáním povolení z Buffala pro útočníka Kotalíka. „Máme schopné funkcionáře, generálního sekretáře Urbana i manažera Kusého, ti vše vyřídili. Můžeme tak udržet první lajnu z NHL.“

Předpokládaná sestava Česka: Hnilička – Šmíd, Kuba, Černošek, Benák, Krstev, Zíb, Sičák, Čáslava – Vrbata, Hanzal, Kotalík – Irgl, Kohn, Rolinek – Čermák, Straka, Veselý – Netík, Jánský, Kubiš.

S reprezentací trénuje v Liberci 27 hráčů, ale na turnajové soupisce se smí objevit jen 25 jmen, takže to vypadá, že Kopřiva, Cetkovský a možná i Kotrla zůstanou stranou. Záleží i na možnosti využití některého z finalistů extraligového play off při nedělním utkání s Rusy. Jeden z brankářů bojujících o titul, Svoboda či Mensator, bude podle Hadamczika zařazen asi přímo do nominace na MS. Podobně na tom může být centr Hrdina, hrající ještě finále švédské ligy.

„Obranu máme i vzhledem k hráčům v zámoří celkem poskládanou, takže ve hře mi z domácí soutěže zůstali útočníci Micka, Bednář, Klepiš, Skuhravý a Kumstát. Pokud se chtějí ucházet o start na mistrovství, musí krotit oslavy. Rád bych je tu měl už v pátek. Rozlosování extraligy ale určitě nemělo být takové, že finálová série skončí jen pár hodin před začátkem turnaje. Na reprezentaci by se mělo hledět s větším respektem,“ zalitoval kouč.

Česká pojisťovna cup - program
Čtvrtek, 17.30 h: Česko – Švédsko (rozhodčí Rus Čerenkov, vysílá ČT 2), v 18.00 h: Rusko – Finsko (Moskva). Sobota, 12.00 h: Rusko – Švédsko (ČT 4), 16.00 h: Česko – Finsko (rozhodčí Čerenkov, ČT 2). Neděle, 12.00 h: Finsko – Švédsko (ČT 4), 16.00 h: Česko – Rusko (rozhodčí Fin Partanen, ČT 2). Hraje se na užším kluzišti zámořských rozměrů, tedy i se zmenšeným středním pásmem, stejně jako tomu bude při MS v Quebeku.

Reklama

Související témata: