Hlavní obsah

Hadamczik: Konečnou nominaci pro MS oznámíme ve čtvrtek

Až ve čtvrtek bude definitivně jasno o složení českého týmu pro hokejové mistrovství světa v Kanadě, trenér Alois Hadamczik je totiž v komplikované situaci. Stále neví, kdo bude ještě volný z NHL, a také chce do týmu začlenit hráče Slavie a Karlových Varů, kteří teprve ve středu dohráli finále extraligy. A v libereckém zápase proti Švédsku se navíc v dobrém světle předvedl i současný kádr.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Trenér Alois Hadamczik

Článek

Proti Švédsku dávali hráči góly po dorážkách, což není tak úplně zvykem...

Bylo to extrémní chutí a velkou vůlí hráčů dotáhnout zápas do vítězného konce. Spousta z nich si váží toho, že může být v nominaci týmu a z toho vyplývá i jejich přístup. Líbil se mi hlavně jejich pohyb a sebevědomí.

Jak moc velkou komplikací je rozhodnutí Davida Výborného nejet na MS?

David je velkým příkladem pro všechny ostatní hráče. Vždy, když mohl, tak přijel reprezentaci pomoci. A je to také jen člověk, který má za sebou náročnou sezónu. Jeho rozhodnutí určitě následovalo po důkladném zvážení. Samozřejmě mne mrzí, že ho nemohu v týmu mít, ale mám k němu velkou úctu. Třeba najde pohodu a sílu se do národního týmu vrátit příští rok.

Jak to vypadá se zařazením extraligových finalistů do týmu?

Je to složitá situace. Finále se hrálo ještě ve středu a hráči mají v nohách spoustu zápasů. Je otázka, jak to kdo snášel a jak rychle se z toho dostane.

Kdy bude jasno o podobě týmu pro mistrovství světa?

V neděli ještě uděláme širší nominaci, kam zařadíme finalisty z extraligy a zároveň čekáme, jak dopadne první kolo play-off NHL. Ve středu a ve čtvrtek bude ještě trénink v Praze a ve čtvrtek řekneme konečnou nominaci, která odletí do Kanady. Do té doby potřebuji vědět, kdo ze zámoří bude volný a dostane povolení hrát.

Původně měla být konečná nominace pro MS jmenována už v neděli...

Je to moje žádost na generálního manažera. Tím, jak se komplikuje situace v NHL, tak je potřeba více času. Navíc ani nemohu zařadit pětici finalistů z extraligy už teď, protože bysme museli jiných pět z předem ohlášené sestavy pro turnaj v Liberci najednou vyhodit. Nebudeme podvádět vůči ostatním týmům, že bysme řekli, že máme najednou pět hráčů zraněných.

Dá se tedy říci, že z finalistů z extraligy v Liberci nikdo nenastoupí?

Uvažujeme jen o jednom hráči, který by mohl ještě na turnaji nastoupit a to je Micka ze Slavie. Ostatní finalisty jsem už viděl v národním týmu hrát. Chtěl bych jen, aby v sobotu přijeli a byli s týmem.

Reklama