Hlavní obsah

Skuhravý zvládl v týdnu zklamání, oslavy, i přesun k reprezentaci

Jirka G. NovákSport.cz

Velmi pestrý týden zažívá hokejový útočník Karlových Varů Václav Skuhravý. Ve středu musel nejprve se spoluhráči spolknout porážku v sedmém rozhodujícím finále extraligy na ledě pražské Slavie, ale v pátek už slavil s ostatními hokejisty Energie historický úspěch klubu. A v sobotu ráno se přesunul do Liberce, aby ve společnosti národního týmu definitivně zahnal vzpomínky na poslední ligovou porážku.

Článek

„Takové to zklamání už přebolelo. To spíš bezprostředně po zápase to na ledě nebylo zrovna příjemné. Ale po cestě zpátky do Varů, kde na nás na zimním stadionu čekalo přes tisíc fanoušků, přišly na řadu oslavy,“ potvrdil Skuhravý, že finálovou porážku přebila radost s věrnými příznivci klubu. „V pátek večer bylo ještě rozloučení se sezónou u Thermalu, na náměstí přišly asi čtyři tisícovky lidí. Na pódiu jsme jim ukázali pohár za druhé místo, pak následovala podpisová akce,“ popsal události.

Proto se s tradičním parťákem z Karlových Varů připojil k reprezentaci až v sobotu dopoledne, a do Liberce dorazili bez brankáře Lukáše Mensatora, o kterém se původně v souvislosti s národním týmem také mluvilo. V šatně národního týmu se tak sešli pouze dva  poražení finalisté proti třem Slávistům Červenkovi, Klepišovi, a Mickovi. „Ale žádné hecování už na téma finále neproběhlo. Spíš jsme si jenom vyměnili informace o tom, jak kdo slavil,“ usmíval se Skuhravý.

Sobotní zápas proti Finsku strávil na tribuně a sledoval hru národního týmu z výšky. „Cítil jsem, že bych byl určitě radši na ledě. Ale trenér řekl, že si potřebujeme spíše odpočinout  a mít volno,“ vykládal. Nastoupit by nakonec neměl ani v závěrečném utkání turnaje ČP Cup s Ruskem. „Zpočátku padaly i úvahy o tom, že bysme mohli hrát, ale nakonec to padlo. Je limitovaný počet hráčů, kteří mohou do turnaje nastoupit, a my už se tam nevešli,“ vysvětlil i za kolegu Kumstáta.

Reklama