Hlavní obsah

O Eliášovi rozhodne klub, Škoula asi není zcela fit

Jirka G. NovákSport.cz

Další posily z NHL by mohl do týmu pro mistrovství světa získat trenér české hokejové reprezentace Alois Hadamczik. Zápasy play-off už skončily pro New Jersey a Minnesotu, a pro potřeby národního týmu tak náhle přicházejí z úvahu útočník Patrik Eliáš a obránce Martin Škoula. Poslední slovo v případě uvolnění obou hokejistů však budou mít jejich zámořské kluby.

Článek

Patrik Eliáš byl nejproduktivnějším hráčem New Jersey v play-off, ale ani jeho čtyři góly a dvě asistence nestačily k tomu, aby Ďáblové prodloužili sérii s New York Rangers. Ve čtvrtfinále Výchoní konference s nimi prohráli 1:4 na zápasy. Podle slov generálního manažera české reprezentace Zbyňka Kusého je národní tým s hráčem domluven o možné účasti na MS, ale nejdříve musí mít souhlas od klubového vedení.

Podobná situace je u obránce Martina Škouly, jehož Minnesota prohrála v noci ze soboty na neděli s Coloradem a definitivně ztratila celou sérii v poměru 2:4 na zápasy. "S Martinem už z naší strany proběhl kontakt, máme zájem o jeho účast v týmu. Ale situaci nám trochu zkomplikoval Milan Hejduk, který jej v předchozím zápase nešetrně narazil na mantinel. Takže není jisté, zda bude zdravotně v pořádku," řekl Sport.cz Kusý.

Poslední duel na ledě Colorada nicméně Škoula odehrál a strávil na ledě přes 26 minut čistého času, vytíženější byl jen další bek Brent Burns. V play-off odehrál český obránce všechna utkání, v základní části chyběl jen ve dvou zápasech. V úvahu pro reprezentaci přichází i obránce New Jersey Karel Rachůnek.

Reklama