Hlavní obsah

Ruská šestiminutovka ve druhé třetině byla nakonec smrtící

LIBEREC

Možnost vyhrát po dlouhých šesti letech opět turnaj Euro Hockey Tour nakonec českým hokejistům v Liberci nevyšla. V závěrečném utkání Česká pojišťovna Cupu prohráli s Ruskem 2:3 a trofej pro vítěze nakonec putovala do rukou sborné. O výsledku rozhodlo šest minut ve druhé třetině, ve kterých dokázali Rusové vstřelit tři branky a totálně otočili vývoj zápasu.

Článek

Češi se přitom dostali ve třinácté minutě do vedení zásluhou Čáslavy, který dělovkou z levé strany otevřel skóre. „Ani jsem nevěděl, že je to gól. Myslel jsem, že to šlo do tyčky a od ní pak pod gólmana,“ popsal své překvapení sváteční střelec národního týmu. Jenže po čtyřech minutách druhé třetiny vyrovnal Těreščenko, tři minuty poté skóre otočil v přesilové hře Arťuchin a po dalších třech minutách Mozjakin dokonce zvýšil na 3:1 pro sbornou.

Klepiš: brankář se tam rozplác jak Plánička

„Ve druhé třetině jsme trochu polevili a začali s Rusy hrát příliš otevřený hokej. Kdybysme hráli ze zabezpečené obrany, tak by to vypadalo jinak,“ myslel si Čáslava. Přitom za stavu 1:2 mohl ze samostatného nájezdu vyrovnat Klepiš, ale velkou šanci zahodil. „To je snad bez komentáře, to bylo hrozný,“ kroutil hlavou. „Já se ani nepodíval za sebe, jestli mě někdo dojíždí, jestli mám čas... Chtěl jsem udělat takzvanou ´krátkou suchou mezi nohy´, ale ten brankář se tam rozplác jak Plánička,“ popsal po svém celou akci.

Před poslední třetinou tak český tým prohrával o dvě branky a napnul všechny síly k tomu, aby ve vyprodané Tipsport Aréně minimálně vyrovnal. „Řekli jsme si, že musíme do třetí třetiny vlítnout a udělat všechno pro to, aby se nám to podařilo obrátit,“ řekl obránce Ladislav Šmíd. Ze své aktivity ale nakonec vytěžili jen branku Jánského. „Ke konci jsme se do nich tlačili, ale bohužel už to na vyrovnání nestačilo,“ mrzelo Čáslavu.

Hlavní trenér Alois Hadamczik byl nakonec i přes porážku s výkonem hráčů spokojen. „Utkání mělo dobré nasazení. Hráli jsme bez šesti zkušených hráčů, přesto jsme se až do konce o výsledek rvali. Nedávali jsme góly v přesilovkách, na tom musíme ještě před mistrovstvím světa zapracovat,“ upozornil na bolest týmu.

Reklama