Hlavní obsah

Šampionát v Kanadě bude výjimečný, uvědomují si hráči

PRAHA

Česká hokejová reprezentace v pátek dopoledne odletěla z ruzyňského letiště do Kanady, kde 2. května odstartuje 72. světový šampionát. Než hráči dorazí do Montrealu, kde je čeká přípravný kemp, budou se bavit hlavně posloucháním muziky, hraním videoher, karet a spaním. „Samozřejmě budeme hrát o peníze, jinak to nemá cenu,“ smál se gólman Adam Svoboda.

Článek

Pro slávistického brankáře Adama Svobodu bude mistrovství světa v Quebecu a Halifaxu již čtvrtým šampionátem v řadě. „Za pozvání jsem samozřejmě rád,“ přiznal třicetiletý gólman, jenž by měl plnit roli týmové trojky.

Z létaní radost nemá a dlouhé hodiny se bude snažit zkrátit hraním. „Nějaké střílečky a karty. Potom si vezmu prášek na spaní, aby to uteklo. Ten druhý let z Curychu by měl trvat sedm hodin,“ povzdechl si. „Z Kanady mám přivést to, co mi cvrnkne do nosu,“ připomněl přání své drahé polovičky. Pokud by se jednalo o cenný kov, jistě by se čeští fanoušci nezlobili.

Hráči se budou muset po příletu vyrovnat s časovým posunem, který činí šest hodin. „Dostaneme asi nějaký prášek na spaní, abychom to lépe zvládli,“ doufá Jakub Klepiš, jenž by měl být na pokoji právě s brankářem Svobodou. „Domlouvali jsme se s Klépou,“ potvrdil Svoboda „rozvrh“ pokojů. „Chtěl jsem si vzít velký playstation, ale ten se mně nevešel do batohu,“ poznamenal Klepiš, jenž bude v příštích dvou sezónách oblékat dres Avangardu Omsk.

V Rusku se tak třiadvacetiletý útočník setká se Zbyňkem Irglem, jenž hájí barvy Lokomotivu Jaroslavl. „S kým budu na pokoji to ještě nevím. Rád bych s Tomášem Fleischmannem,“ nechal se slyšet Irgl těsně před odbavením zavazadel. „Naposledy jsem byl s Vláďou Sičákem, ale ten hrozně chrápe,“ prozradil s úsměvem. „Ten bude spát sám. Toho už ne,“ dodal.

„Z filmů nejraději Chalupáře, mám s sebou také počítač a poslechnu si hudbu,“ nastínil letový plán sedmadvacetiletý forvard. „Na atmosféru šampionátu se těším, bude to něco výjimečného,“ liboval si.

Reklama

Související témata: