Hlavní obsah

Sýkora koučem dvacítky

Marek Sýkora byl podle očekávání ve čtvrtek uveden výkonným výborem hokejového svazu do funkce kouče reprezentace do 20 let, když podepsal dvouletou smlouvu.

Článek

„Sýkora v letošní sezóně perfektně zvládl práci u osmnáctky, kterou vrátil do elitní skupiny šampionátu. Ukázal, že to s mladými umí, proto dostává prostor i v další věkové kategorii,“ prozradil šéf reprezentační komise Vladimír Růžička s tím, že juniorský tým do 18 let po Sýkorovi přebírá Zdeněk Čech.

„Další reprezentační příležitost přijímám s radost. Už s osmnáctkou mě to bavilo, povedly se i výsledky a snad se mi podobně povede i s dvacítkou," řekl devětapadesátiletý Sýkora, který na příštím výkonném výboru 12. června předloží návrh realizačního týmu. „Už se těším na proces hledání a formování sestavy. Dvacítku by měl teď držet ročník 1989, který si nese cejch sestupu z juniorského mistrovství, ale ti kluci hokej určitě dovedou. Chtěl bych je dobře poznat už na letních kempech,“ dodal Sýkora.

MS dvacítek se hraje v Ottawě, i proto bude trenér chtít využít nejlepší hráče působící v kanadských juniorských soutěžích a doplnit je o talenty ročníků 1989 a 1990 z tuzemska. První Sýkorovou akcí u dvacítky mají být dva srpnové turnaje: „Jeden u nás, druhý zřejmě v Německu. Bude to vítaná možnost, jak vidět v akci i ty vybrané krajánky,“ uzavřel.

Reklama