Hlavní obsah

Děkuji všem, kteří pomáhají zastavit pandemii, vzkázal kapitán Voráček

Praha

NHL se nehraje, další hokejové soutěže jsou na tom podobně. Mistrovství světa ve Švýcarsku je zrušeno, světu vládne koronavir, ten ovlivňuje veškeré dění. V první lajně s pandemií bojují lékaři, záchranáři, hasiči, policisté a další. Těm všem se rozhodl poděkovat Jakub Voráček, kapitán české reprezentace a útočník Philadelphie.

Foto: Twitter: Hokejový nároďák

Jakub Voráček děkuje první lajně.

Článek

"Chtěl bych tímto videem trochu poděkovat lidem, kteří pomáhají zastavit pandemii koronaviru - záchranářům, hasičům, policajtům, zdravotníkům, sestřičkám. Prostě všem, kteří dávají do risku svoje zdraví, jenom proto, aby pomohli ostatním. Díky moc za vše a všichni se držte," řekl Voráček ve videu.

Třicetiletý kladenský odchovanec musel předčasně ukončit sezonu v zámoří a nyní už je zpátky v Česku. Dodržuje vládní nařízení a společně s miliony Čechů čeká, jak se situace vyvine.

Občas si doma zacvičí, jinak nemůže téměř nic. Nikdo neví, jestli se NHL ještě v této sezoně rozjede, kdy skončí nejhorší období s pandemií. Voráček by chtěl hrát, ale...

„Zdůrazňuju, že to je jen hokej a na světě jsou rozhodně důležitější věci. Zastavení sezony je naprostá maličkost oproti tomu, čím si prochází normální lidé. Vždyť mnoha z nich umírají jejich blízcí," dodal pro ČTK vítěz Zlaté hokejky 2015.

Voráček v této sezoně odehrál v NHL 69 zápasů a připsal si 56 bodů (12+44). Jak dopadne jeho dvanáctá sezona v zámoří, netuší.

Reklama

Související témata: