Hlavní obsah

Trenéři hokejové dvacítky i osmnáctky mají schválené asistenty

PRAHA

Hokejové reprezentace hráčů do dvaceti a osmnácti let mají definitivní složení realizačních týmů. Asistentem Marka Sýkory u dvacítky byl potvrzen Zdeněk Moták, který s uznávaným koučem spolupracoval již nedávno u výběru hráčů do 18 let. Trenér osmnáctky Zdeněk Čech si přibral na pomoc asistenta Radka Kampfa. Jména trenérů znají po dnešním zasedání výkonného výboru svazu i další věkové kategorie, zbývá tedy vyřešit dosud neobsazenou pozici u seniorského výběru.

Článek

Sýkoru s Motákem doplní Rudolf Pejchar, který bude mít při akcích v tuzemsku na starosti brankáře. Generálním manažerem týmu bude svazový kouč mládeže Petr Míšek. Čech a Kampf mají k ruce na pomoc s brankáři Josefa Lucáka, Martin Hosták pak bude zastávat funkci generálního manažera.

K sedmnáctce přešli od týmu do 16 let trenéři Jiří Kopecký a Josef Turek, koučem gólmanů bude Marcel Kučera a generálním manažerem i nadále Pavel Setikovský. Novou trenérskou dvojicí reprezentační šestnáctky byli zvoleni Miroslav Přerost a Jiří Šolc, jimž se o brankáře bude starat Radomír Daněk. Výkonný výbor také potvrdil v pozici hlavního trenéra ženské reprezentace Karla Menharta, jeho asistenty jsou Dalibor Pasker s Janem Fidrmucem.

Reprezentační "áčko" by měl po Aloisi Hadamczikovi převzít podle všeho Vladimír Růžička, jenž by si jako asistenty rád přibral Josefa Jandače a Ondřeje Weissmanna, s nímž před časem spolupracoval v pražské Slavii i u seniorského národního týmu. Na definitivní potvrzení si však hokejová veřejnost musí počkat minimálně do soboty 21. června, kdy se v pražském hotelu Corinthia Towers uskuteční volební konference svazu.

Reklama