Hlavní obsah

Čeští hokejisté v září přípravu s Francií hrát nebudou

PRAHA

Čeští hokejisté nebudou hrát původně naplánované přípravné zápasy s Francií, které se měly uskutečnit ve středu 3. září v Brně a o den později v Břeclavi. Francouzi odřekli duely z ekonomických důvodů. Pokud se nepodaří najít jiné řešení, začnou svěřenci nového trenéra Vladimíra Růžičky sezónu až listopadovým přípravným zápasem se Slovenskem a následným turnajem Karjala ve Finsku.

Článek

"Byli jsme velice překvapeni, že Francouzi odřekli zápasy z ekonomických důvodů. Hradili by si jen letenky a ubytování, všechno v tuzemsku jsme měli platit my," řekl ČTK Vladislav Hamrla, ředitel společnosti Pro Hockey, která se stará o marketingová práva Českého svazu ledního hokeje. "Způsobilo nám to velké problémy, protože všechny okolní země už mají samozřejmě naplánované termínovky, takže pravděpodobně se v zářijovém termínu hrát nebude."

Prvním zápasem sezóny by v tom případě bylo klání se Slovenskem v úterý 4. listopadu v pražské O2 Areně, které se hraje i v rámci oslav sta let českého hokeje. "Odřeknutí Francouzů je čerstvá věc. Musíme se v pondělí sejít s Vláďou Růžičkou, abychom hledali řešení," dodal Hamrla.

Reklama

Související témata: