Hlavní obsah

Dvacítka otevře sezonu turnajem v Berlíně

ČESKÁ LÍPA

S novým koučem Markem Sýkorou vstoupí do nadcházející sezóny reprezentační výběr hokejistů do 20 let na turnaji čtyř týmů Summer Challenge v Berlíně. Zkušený trenér společně s asistentem Zdeňkem Motákem věří, že mu zápasová konfrontace napoví, jak na tom mužstvo složené převážně z mladíků působících v zámoří momentálně je.

Článek

Důležité zjištění to pro Sýkoru bude také s výhledem na světový šampionát, který se uskuteční na přelomu roku v Ottawě. Sýkorovi svěřenci mají za sebou krátké soustředění z konce července v Rokycanech, od neděle pak trénovali v České Lípě. "Mužstvo je složené především z hráčů ze zámoří. Ale až zápasy mi ukáží, jak na tom jsme. Hypoteticky řečeno bych nerad básnil o tom, jak jsme na tom dobře, a my pak dostali třikrát nakládačku," řekl Sýkora.

Na turnaji v Německu, kam se ve středu čeští junioři přesunuli, narazí od čtvrtka do soboty postupně na domácí výběr, Švýcarsko a Slovensko. "Z mého pohledu je to na úvod sezony ideální příprava. Němci i Švýcaři už jsou rozehraní, neboť spolu třikrát vzájemně hráli, a i Slováci jsou výborným soupeřem pro tuto fázi sezony a vstup do ní," pochvaloval si Sýkora.

Přestože hráči působící v zámoří posunuli kvůli reprezentaci odlet za oceán, nemá Sýkora k dispozici všechny hokejisty, které by si přál. "Jsem za to velmi rád, že tu hráči ze zámoří jsou. Schází nám tu ještě útočníci Růžička, Roman, Knotek a zadák Kundrátek, ale na druhou stranu nás Němci čekají i na MS a není třeba takhle dopředu ukázat úplně celou sílu toho týmu," připustil Sýkora.

Koncem srpna čeká talentované hokejisty ještě jeden turnaj v domácím prostředí v Brně. "Loni se hrálo ve Vítkovicích a dvacítka turnaj vyhrála, ale ty výsledky nebyly úplně optimální," připomněl Sýkora. K ideálnímu složení týmu pro mistrovství světa není podle jeho slov daleko. "Přál bych si, aby tomu byl tým hodně blízko právě na tom turnaji v Brně," řekl Sýkora.

Nominace:
Brankáři: Tomáš Vošvrda (Medicine Hat/WHL), Dominik Furch (Slavia Praha),
obránci: Martin Parýzek, Radim Ostrčil (oba Ottawa/OHL), Michal Jordán (Plymouth/WHL), Jan Piskáček (Cape Breton/QMJHL), Milan Dóczy (Owen Sound/OHL), David Štich (Saint John/QMJHL), Jiří Jebavý (Slavia Praha), Radko Gudas (Kladno),
útočníci: Tomáš Karpov (Moose Jaw/WHL), Radim Valchař (Portland/WHL), Petr Stoklasa (Tri-City/WHL), Jan Eberle (Seattle/WHL), Rudolf Červený (Regina/WHL), Tomáš Vincour (Edmonton/WHL), Jan Dalecký (Swift Current/WHL), Štěpán Novotný (Indiana/USHL), Roman Maliník (Baie Comeau/QMJHL), Jan Káňa (P.E.I./QMJHL), Tomáš Kubalík (Plzeň), Roman Vlach (Zlín).
Program turnaje:
Čtvrtek 7. srpna:
16:00 Slovensko - Švýcarsko,
19:30 Německo - Česká republika.
Pátek 8. srpna:
16:00 Švýcarsko - Česká republika,
19:30 Německo - Slovensko.
Sobota 9. srpna:
15:00 Česká republika - Slovensko,
18:30 Německo - Švýcarsko.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články