Hlavní obsah

Čeští hokejisté vstoupí do MS příští rok v Klotenu proti Dánsku

Čeští hokejisté vstoupí příští rok do mistrovství světa ve Švýcarsku v sobotu 25. dubna ve 20:15 zápasem proti Dánsku. O dva dny později čeká svěřence trenéra Vladimíra Růžičky v základní skupině D od 16:15 duel s Norskem a ve středu 29. dubna od 20:15 nastoupí proti Finsku.

Smutek na české střídačce po prohře se Švédy ve čtvrtfinále MS 2008 - ilustráční foto

Článek

Český tým sehraje všechny tři zápasy v Klotenu, který je součástí Curychu. Přesný rozpis 73. světového šampionátu v pondělí zveřejnili organizátoři na oficiálních stránkách Mezinárodní hokejové federace.

Systém postupu zůstává zachován, nejlepší tři týmy z každé základní skupiny budou hrát v osmifinálových skupinách. Ze skupin A a D se bude postupovat do osmifinálové skupiny F, takže dalšími soupeři českého národního týmu bude při postupu trio z kvarteta Kanada, Slovensko, Bělorusko a Maďarsko.

Skupina F se hraje rovněž v Curychu od 30. dubna do 4. května. Český tým by se tak měl stěhovat do Bernu až na play-off.

Play-off se hraje celé v Bernu

Oproti letošnímu mistrovství světa v Kanadě, kde se hrálo o udržení systémem play-out na dva vítězné zápasy, se boj o záchranu vrací ke klání ve skupině. Čtvrté týmy ze základních skupin se tak utkají každý s každým a nejhorší dva sestoupí do divize I.

Do čtvrtfinále postoupí nejlepší čtyři celky ze skupin E a F. Zatímco v Québeku a Halifaxu se hrálo kvůli velkém vzdálenosti mezi pořadatelskými městy o semifinále mezi týmy ze stejných osmifinálových skupin, ve Švýcarsku se vrátí dřívější model. Narazí na sebe tedy E1 - F4, E2 - F3, F1 - E4 a F2 - E3. Play-off se hraje celé v Bernu.

Čtvrtfinálové souboje jsou na programu ve středu 6. května a o den později, v pátek 8. května se odehrají semifinálová utkání. O bronz se bude bojovat v neděli 10. května od 16:00 a finále je naplánováno na stejný den od 20:30.

Reklama