Hlavní obsah

Šest hokejistů první sraz pod Růžičkou ještě vynechalo, dorazí později

PRAHA

Staronový trenér české hokejové reprezentace Vladimír Růžička postrádal na prvním srazu svého týmu šest hráčů. Před přátelským zápasem se Slovenskem a turnajem Karjala Cup do pražské O2 Areny nedorazili Petr Čajánek, Karel Rachůnek, Jaroslav Hlinka, Martin Ševc i obě největší hvězdy Jaromír Jágr a Martin Straka. Ti doplní současný kádr 24 hráčů až v úterý.

Článek

"Jarda Jágr, Martin Straka, a dvojice z Dynama Moskva dostali volno, Hlinka se Ševcem hrají ještě dnes švédskou ligu," vysvětlil Růžička absenci šesti svěřenců. "Pro kluky je teď důležitější, aby si vorazili... Dnes šlo navíc jen o to abysme se potkali, ani nepůjdeme pořádně na led. Zítra jsou na programu dva tréninky a ve středu taky, takže připraveni budeme dost," dodal.

U ostatních hráčů šlo hlavně o to, aby se navzájem poznali a seznámili se s představami nového realizačního týmu. V O2 Areně se věnovali hlavně regeneraci a kdo chtěl, mohl si jít krátce zabruslit. Trénovat se bude především v úterý a to ve dvou skupinách. V jedné bude tým, který odehraje přátelák se Slovenskem, ve druhé pak mužstvo připravené pro turnaj ve Finsku. Ti budou trénovat i ve středu v Edenu.

Zápas se Slovenskem bude součástí oslav 100 let českého hokeje a tým se bude chtít před vyprodanou halou pořádně vytáhnout. "Co víc si můžeme přát, než mít při oslavách 100 let vyprodaný stadion a hrát mezistátní utkání se Slovenskem. Přistoupíme k tomu jako k mezistátnímu utkání a budeme chtít do sezóny vstoupit dobře. Chceme vyhrát," vyhlásil hlavní kouč, jenž nedělal tajnosti se sestavou.

"Sestava je přece jasná," pronesl Růžička a vyjmenoval novinářům jednotlivé pětky s tím, že chytat bude Adam Svoboda. "Ale všechno to platí jen do osmé minuty, pak to rozházím," usmíval se šibalsky.

Sestava, která by měla nastoupit proti Slovensku:
A. Svoboda - K. Rachůnek, Krstev, P. Kadlec, Čáslava, Barinka, Blaťák, Ševc, Kutlák - J.Hlinka, M. Straka, Jágr - Červenka, Klepiš, Bednář - Vašíček, Čajánek, Irgl - Rolinek, Marek, L. Čermák.

Reklama