Hlavní obsah

Slovenský hokejový tým se přijel do Prahy hlavně "otrkat"

Proti ostříleným borcům z NHL a Evropy s nezkušeným týmem plným mladých hráčů, tak se bude prezentovat slovenská hokejová reprezentace v úterním přípravném zápase proti Česku. Trenér Ján Filc přivezl do Prahy dvaadvacet hráčů, přičemž pouze čtyři borci z tohoto kádru dokázali za národní tým dát gól. Dvanáct hráčů patří dokonce mezi úplné nováčky v reprezentaci.

Článek

"Rozhodli jsme se jít v přípravě cestou rozšíření kádru a dát šanci těm, kteří by ve výhledu jednoho až tří let mohli patřit ke stabilním členům reprezentace. Budu rád, když se nám podaří najít mezi mladšími hráče, kteří během krátké doby výkonnostně porostou až na mezinárodní úroveň," citovala Filce slovenská agentura SITA.

Filc dovedl Slovensko v roce 2002 k dosud jedinému titulu mistrů světa a na střídačku národního týmu se vrací po šesti letech. Stejně jako pro Vladimíra Růžičku na české straně to bude i pro něj obnovená premiéra u reprezentace. Jeho neznámý tým by podle papírových předpokladů neměl Jágrovi a spol. oslavy 100 let českého hokeje pokazit, přesto jeho svěřenci předem neskládají zbraně.

Česko je vždy těžký soupeř, ale není k neporažení. I když tentokrát budeme hrát s výrazně mladším a nezkušeným kádrem, určitě budeme bojovat o co nejlepší výsledek. Vždyť kluci mají šanci se ukázat a možná i zabojovat o mistrovství světa," tvrdí jeden z mnoha nováčků v týmu, brankář Imrich Petrík.

"Hrát proti takovým hráčům jako Jágr nebo Čajánek bude určitě velký zážitek. Pro men to bude něco nového a chtěl bych to brát jako normální zápas, ale nevím, jestli se mi to podaří," řekl útočník Erik Čaládi. "Výsledek je vždy důležitý, protože půjde do celého světa," připomenul tréner Filc

Předpokládaná sestava Slovenska:
J. Laco (Petrík) - Graňák, Stehlík, Tomáš Slovák, Hudec, Malec, Švárny, Juraško, K. Sloboda - Skladaný, Juraj Mikúš, Michel Miklík - Richard Huna, Róbert Huna, Kriška - Hvila, Bulík, T. Radulay - Pašek, Koložváry, Čaládi

Reklama

Související témata: