Hlavní obsah

Hokejisté vstoupili do sezóny slavnostně, Slovensko znemožnili 7:0

PRAHA

Lépe to snad ani dopadnout nemohlo. Čeští hokejisté vstoupili do nové sezóny jasnou výhrou 7:0 nad Slovenskem. V přípravném utkání, které bylo součástí oslav 100 let českého hokeje, zářil především útočník Jan Marek, který jednu branku dal a na další dvě přihrál. Vladimír Růžička zažil po návratu na střídačku národního týmu sladkou výhru, slovenský soupeř nedokázal s jeho svěřenci držet krok.

Článek

Po krátkém proslovu prezidenta ČSLH Tomáše Krále vhodil slavnostní bully zápasu Dominik Hašek společně s dcerou legendárního Bóži Modrého a mohlo se začít. A po 108 vteřinách se vyprodaná O2 Arena mohla poprvé radovat. Klepiš oprášil spolupráci s bývalým spoluhráčem ze Slavie Romanem Červenkou a útočník, jenž zná místní led dokonale, prostřelil Laca v brance Slovenska.

Za další dvě minuty se protáhl po levé straně Marek, předal puk Čermákovi a vedlo se o dvě branky. Hosté se před českou branku pořádně dostali až při první přesilovce a ránu Hudce Svoboda efektně zlikvidoval. Převážně ale bylo rušno před slovenskou svatyní a útočné výpady Marka s Rolinkem, Jágra se Strakou či Irgla s Vašíčkem roztleskávaly publikum. Osmnáct vteřin před první přestávkou následoval třetí úder, v přesilovce skóroval Bednář.

Gólově se prosadil i Jágr

Po šesti minutách druhé třetiny se dostalo i na Jágra. Hlinka obral na levé straně obránce, předal puk za sebe na Straku, ten prodloužil předávací štafetu za sebe na Jágra a slavná osmašedesátka si po střele švihem připsala za jásotu fanoušků další branku v národním dresu. A když za další dvě minuty vypálil Marek přesně z pravého kruhu, bylo to už 5:0 a Slováci střídali brankáře.

To ale nebylo nic platné, zápas už se jasně měnil v exhibici z české strany. Modré dresy stále častěji nestíhaly zachycovat neustálé ataky domácích hráčů a hostům nepomohlo ani to, že se náhradní brankář Petrík snažil seč mohl. Po ťukesu „slávistického“ útoku vstřelil do prázdné brány šestý gól zápasu Klepiš.

Třetí třetina přinesla stejný scénář - čeští útočníci vymýšleli parádičky, zatímco soustředěný brankář Petrík vyrážel puky. Od 57. minuty hráli Slováci přesilovku čtyři na tři, ale ani tehdy se ke kloudné akci nedostali. Naopak dostali ještě jednu branku, když se minutu před koncem v nájezdu nemýlil Rolinek.

Česká republika - Slovensko 7:0 (3:0, 3:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 2. Červenka (Klepiš, Bednář), 4. Čermák (Marek), 20. Bednář (Červenka, Klepiš), 26. Jágr (M. Straka, J. Hlinka), 28. Marek (Rolinek, L. Čermák), 36. Klepiš (Červenka, Bednář), 59. Rolinek (Marek). Rozhodčí: Mihálik, Rejthar - Barvíř, Lauff. Vyloučení: 7:4. Využití: 1:0. Diváci: 15 253.
ČR: A. Svoboda - K. Rachůnek, Blaťák, P. Kadlec, Čáslava, Krstev, M. Barinka, Kutlák, Ševc - M. Straka, J. Hlinka, Jágr - Klepiš, Červenka, Bednář - Čajánek, Vašíček, Irgl - Rolinek, Marek, L. Čermák. Trenér: Vladimír Růžička.
Slovensko: Laco (Petrík) - Graňák, Stehlík, S. Hudec, Slovák, Malec, Švárny, Sloboda, Juraško - Skladaný, Mikúš, Miklík - Richard Huna, Róbert Huna, Kriška - Hvíla, Bulík, Radulay - Pašek, Koložváry, Čaládi. Trenér: Ján Filc.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko