Hlavní obsah

Růžička: Vše se bude počítat až v dubnu

Jirka G. NovákSport.cz

Během zápasu i po něm patřil mezi nejvíce opěvované hrdiny. Trenér Vladimír Růžička se vrátil na střídačku české hokejové reprezentace poprvé od mistrovství světa ve Vídni v roce 2005 a zažil párádní comeback. Jeho tým rozdrtil v přípravě Slovensko 7:0 a svým výkonem nadchl. I proto patřil kouč mezi ty, kdo si od publika vyslechli skandování svého jména.

Článek

Jak k výkonu proti Slovensku přispěla sváteční atmosféra v hale?

Fanoušci byli skvělí a atmosféra vynikající, víc jsme si ani přát nemohli. Hráči pak hráli v pohodě a s chutí, to bylo hrozně důležitý.

Dá se říci, že tenhle zápas něco o mužstvu ukázal?

Ukázalo se, že tenhle tým je dost silný. Ale samozřejmě je teprve začátek sezóny, vše se bude počítat až v dubnu. Tam pak musíme dát mužstvo dohromady, abysme mohli na mistrovství světa bojovat o medaile.

Nyní vás čeká turnaj ve Finsku, budou to těžší zápasy? 

Už nyní se koukáme se na další zápas ve čtvrtek a budeme chtít také uspět.

Konec Martina Straky v reprezentaci už vidíte jako definitivní, nebo je tam pořád ještě nějaká šance?

Martin pro náš hokej udělal strašně moc. Je to pan hráč a super kluk. Samozřejmě bysme ho hrozně rádi měli v týmu. Je to pořád jeden z nejlepších hráčů v Evropě, ale už toho má taky hodně za sebou, takže se není co divit, že si chce odpočinout.

Jak jste se cítil, když publikum hlasitě skandovalo vaše jméno?

Nejde jenom o skandování jména, ale skvělé bylo i když těch patnáct tisíc lidí vstane a začne tleskat. A super zážitek už byl to, když před tím plným stadionem zněla hymna, to vám jde mráz po zádech... Nic víc si nemůžete přát.

Reklama