Hlavní obsah

Brankář Kopřiva dával na Karjale týmu klid

HELSINKY

V parádním světle se ukázal na Karjale brankář Miroslav Kopřiva. Od Švédů a Rusů dostal jediný gól. „Nervózní jsem nebyl. Hokej mě baví a nebudu se přece nervovat kvůli něčemu, co mám rád,“ líčil v ČT 24letý kladenský gólman, kterého mrzelo jen to, že vítěznou tečku neměl i nedělní souboj se sbornou.

Článek

Dosud měl Kopřiva na kontě jen dva mezistátní starty. „V Helsinkách to bylo něco úplně jiného než na jaře při domácích soubojích s Bělorusy. Tady šlo o vyrovnané zápasy, při nichž se Švédové i Rusové hodně tlačili do branky a jedna chyba mohla být rozhodující,“ uvažoval Kopřiva, jenž ale každým svým zákrokem tým uklidňoval.

Dopředu neřešil, zda proti němu nastoupí ruští mistři světa či švédská esa.

„Nestuduji si hráče soupeře, jdu prostě na led bez respektu z útočníků zvučných jmen. Proti Švédům jsme měli skvělý finiš, s Rusy jsme zase skvěle začali. Škoda jen, že se nepovedlo dát gól. Při nájezdech jsem to měl už těžké, oni mají šikovné hráče, kteří uplatní rychlé ruce,“ tvrdil pro hokej.cz brankář, který se marně snažil prosadit do sestavy Minnesoty. Během loňské sezóny mu na farmě v Houstonu už došla trpělivost, vrátil se do Kladna a teď chytil za pačesy i reprezentační šanci.

Reklama